Loading Likes...

Det funderas flitigt kring det här med smygreklam och bloggsamarbeten i den finlandssvenska bloggvärlden just nu. Bland annat Carro, Sandra och Jennifer har skrivit om det och du hittar också en artikel om smygreklam på yles hemsida.  Bland annat står det så här i artikeln;

Samtidigt är Katri Väänänen på Konkurrens- och konsumentverket också oroad över att flera företag uppmanar bloggare till smygreklam.

– Företag tar kontakt med bloggare och föreslår samarbete, men kräver samtidigt att det ska förbli hemligt. Och det är förstås emot alla spelregler, konstaterar hon.

Tidigare har jag inte varit så brydd i om en bloggare har ett samarbete med företag och skriver inlägg om det i sin blogg. Men ju fler bloggare som har börjat med bloggsamarbeten desto mer intresserad har jag blivit. Nuförtiden vill jag gärna veta ganska direkt om ett inlägg är ett samarbetsinlägg med något företag, eller ett helt öppenhjärtligt tips från bloggaren.

Av den enkla orsaken att jag själv gärna samarbetar med företag, som jag anser mig kunna stå för och genuint gillar. Hur ser det då ut om bloggvärlden och sociala medie-världen översvämmas av smygreklam och inlägg där personen i fråga inte nämner att det handlar om ett samarbete och att du har fått en gåva i utbyte mot ett blogginlägg. I all den kontakt jag har med eventuella samarbetspartners så är jag väldigt noga och tydlig med att påpeka att jag kommer skriva att det här är ett samarbete, så att mina läsare skall veta av det.

Jag kan redan nu säga att jag har ett bloggsamarbete på gång och ni lär nog märka när det handlar om samarbete med företag hos Fina Christina. För varje bloggsamarbetesinlägg, oavsett om det handlar om utlottningar, recensioner eller tips på någon form av vara så ser ni alltid denna bild längst upp i inlägget.

bloggsamarbete

Sen är det upp till er att avgöra om ni fortsätter läsa inlägget eller inte. Påpekas bör att den här bloggen inte kommer att bli en sån blogg där vart annat inlägg är ett samarbete av något slag. Nej, jag kommer nog fortsättningsvis att vara samma vanliga Fina Christina, men med mer satsning på bloggen, både i samarbetsform men också i kvalitetsform.

Vad tycker ni andra som bloggar om det här med bloggsamarbeten? Hur förhåller sig bloggläsare till att en bloggare samarbetar med olika företag? Låt oss diskutera i kommentarsfältet.

Share: