Loading Likes...

Idag är verkligen inte min dag. Skulle jag ha fått välja i morse så hade jag nog stannat kvar i sängen. Men, istället för att fokusera på allt som varit negativt under dagen så tänker jag fundera på det positiva istället.

För vet ni, om du varje dag tar dig tid att fundera över vad som varit positivt under dagens lopp så kan den värsta dagen bli lite lättare, lite positivare. Okej, vad har varit bra med den här struntdagen då?

  • Det var lönedag och jag kunde med gott samvete handla en hel del basvaror till matlagningen. Så nu klarar vi oss en tid framöver igen.
  • Det är tisdag och tisdag betyder fotokurs. Jag har fått lära mig ännu mer om fototermer som bländare och slutartid. Bara en teorilektion till nu så skall vi ge oss ut och fota hela gruppen.
  • Vårt hem. Där jag kan fokusera på sånt jag mår bra av, fotografering, handarbete och inredning.

Ibland kan det vara stört omöjligt att komma på något alls som varit bra under dagen. Då kan det hjälpa med att skriva ner: jag överlevde! Ibland finns det dagar när allt bara varit solsken, sång och dans. Men jag tror, eller vet, att det efter ett tag blir betydligt lättare att hitta de där positiva glimtarna i varje dag.

För mig fungerar det överlägset bäst när jag får fokusera på de positiva sakerna under en mindre positiv dag. Det gäller att hitta ett sätt som fungerar för dig!

Share: