Loading Likes...

Så var projekt trädgård igång på riktigt. Pallkragarna skaffades ju redan under vintern, i veckan som var oljade jag dem och nu har vi också köpt jord. Dessvärre så gick det åt så mycket jord till den stora pallkragen så jag blir tvungen att köpa mer så småningom.

Just den här tiden på året, när världen vaknar till liv ur vinterkoman och det börjar gro växtlighet här och var, är speciellt spännande. I år är det förstås extra trevligt eftersom jag får dona på vid alldeles orörd mark.

IMG_7993

 

Jag blev t.o.m så ivrig idag att jag sådde dill, persilja och gräslök och satte ner några potatisar som lämnat över i en påse. Det återstår att se om det blir något alls av denna tidiga sådd. Sambon blev också inspirerad och fixade bort det hängiga trådstaketet som avskärmat vår gräsplätt från grannarnas. Tanken är väl att vi skall få nya gränsavskiljande häckar planterade så småningom. Oh well, en sak mindre att fundera över är det ju i varje fall.

IMG_7994

 

Ja förresten, i år lyckas jag betydligt bättre med mina tomatplantor. Jag köpte en ny sort och de tog sig betydligt bättre än sorten jag hade i fjol. Mina förhoppningar kring sorten ‘moneymaker’ är stora, hittills växer de så att det knakar. Få saker slår smaken av egenodlade solvarma tomater.

Jaha, då var vi igång igen och skönt känns det verkligen.

Share: