Loading Likes...

Om du frågar mig vid årets slut vad mitt bästa beslut i år varit, då har jag svaret klart för mig. Den fem veckor långa oplanerade semestern i juli. Ja, det är mitt bästa beslut det här året. En lång tid, en välbehövlig paus från det där som håller en i gång resten av året.

Tid för tankarna att sluta snurra, tid för andningen att gå ner i varv, tid för mig själv.

Ja, jag vet att det inte är alla förunnat att få ha semester. Men jag vet också att vi alla behöver ha paus nån gång. Hitta ett andningshål som får oss att orka vidare i det ekorrhjul som kallas livet. Oavsett då om det är en lång eller kort semester under någon av våra fyra årstider, en resa någonstans eller kanske en helg på en stuga vid vattnet.

Den första av mina fem veckor börjar så småningom ha gått till historien. Kanske som den tråkigaste, för mig som gillar att det händer grejer. Men samtidigt som en värdefull läxa för mig själv. Jag behöver ha den där ”tråktiden” det är då jag landar. Jag börjar också förstå det där som folk talar om att man behöver en längre semester, en vecka för att landa, två veckor för att göra och en vecka för att sakta börja varva upp igen.

Nu är min landningsvecka snart till ända, och jag blickar framåt mot de fyra veckorna som är kvar. Fyra veckor som jag skall fylla med solsken, glass, skratt, utflykter och samvaro. Hej livet, nu är jag ikapp igen!

Share: