Loading Likes...

Hallå! Tycker det är dags för ytterligare ett inlägg om bullet journaling. Idag vill jag prata om trackers, eller spårare som vi kanske kan benämna dem på svenska. Om någon av er har ett bättre namn så får ni gärna lämna en kommentar.

När jag började förbereda min bujo vid årsskiftet så var jag väldigt fundersam över det här med trackers. Vad är de bra för och behöver jag dem faktiskt? Jag frågade råd i Finlandssvenska bullet journal & planner lovers-gruppen och det visade sig att det finns lika många trackers som det finns människor.

IMG_5917

Vad gör en tracker?

Kort sagt så är en tracker ett sätt att hålla reda på vanor och rutiner. Kanske har du en ny vana du vill ha in i ditt liv och då kan en tracker fungera bra för att hålla reda på den. Kanske har du ett specifikt mål du vill nå och då kan en tracker vara bra för att tydligt se hur det går.

I min bujo har jag prövat lite olika trackers den senaste tiden. De två som jag hittills är mest nöjd med och använder flitigast är min städtracker och ett positivare 2018 där jag bokför mitt varande/mående varje dag.

IMG_5916

Jag har också hunnit pröva trackers för hela månadens träning och mina, tidigare två, instagramkonton. I nuläget har jag ingen månatlig tracker utan kör på veckotrackers. Där spårar jag lite olika saker, allt från långpromenader med Doris till träning och vattendrickande.

Jag är ännu lite kluven till hur och om jag ska använda trackers i min bujo. Som jag tidigare skrev så är det ett ypperligt sätt att hålla koll om du har lagt upp mål vars resa kan bokföras i trackers. Jag har en idé för nästa månads trackers. Få se om det blir verklighet av den eller om det stannar på idéstadiet.

Du som använder bujon, har du trackers och vad spårar du där isåfall?

Share: