Loading Likes...

Denna text är ett utdrag ur min bok med spridda tankar om livet och allt där emellan.


Jag har länge velat lära mig fotografera. Det var dels därför också som jag köpte min kamera. För att gå kurser, utvecklas och lära mig. I höstas gick jag nybörjarkursen  och nu går jag en fortsättningskurs. En utmaning minsann, eftersom fler av deltagarna är sådana som fotat länge, har bra utrustning osv.

Jag ser kursen som en chans att lära mig. Om än jag insåg redan vid första tillfället att detta blir en utmaning. Jag har länge tänkt utöka min fotofamilj med något nytt objektiv. Men som den nybörjare jag är så tvekar jag inför köpet. Vad behöver jag? Vilket är bra? Vad skall jag tänka på? Frågorna är ärligt talat fler än svaren.

Fram tills nu har jag klarat mig rätt bra med det simpla kit-objektiv som följde med kameran. Men vid senaste fototillfälle fick jag lov att inse att nu går det inte längre. Kan medge att jag blev besviken när det påpekades åt mig att jag borde skaffa ett zoom-objektiv, för större frihet kanske. Snabb var jag att kontra med att jo, jag har tänkt tanken men det är för dyrt. Nå det finns ju begagnade  rätt bra såna. Ja, men vilka är de då? Jag googlade, men inte blev jag klokare. Vill ju inte lägga pengar på något som ändå inte är så bra, om vi ska tro recensionerna.

Allt detta snack om kamerautrustning fick mig faktiskt att tvivla. Är det här faktiskt min grej? Är jag beredd att satsa? Jag vill ju fota och utvecklas, men kanske kursen är fel för mig.

Share: