Loading Likes...

Vet ni, jag har insett en sak den senaste tiden. En rätt intressant men ändå lite skrämmande sak. Jag är lite intresserad av många saker, men har inte något huvudintresse som jag sätter mest fokus på. Samtidigt så är jag lite duktig på flera olika grejer, men har inget som jag egentligen kan så där riktigt bra.

Jag tror att just dessa två grejer har att göra med att mina målsättningar som jag sätter upp aldrig riktigt når ända fram. Det blir ofta platt fall och pannkaka av hela köret, eller så glömmer jag bort dem. Jag vet inte hur många gånger jag har hört om eller försökt använda SMART-metoden. Det fungerar bara inte å det tror jag beror på att jag inte har det där genuina brinnande intresset för riktigt någon av de grejer jag försöker sätta målsättningar kring.

Jag känner att jag borde gå till botten med det här, riktigt ordentligt. Ta reda på vad det finns för grejer som jag är genuint intresserad av. Sen borde jag kanske välja ut en eller två saker som jag känner att jag vill bli riktigt duktig på. För att såsa runt från det ena intresset till det andra och vara så där halvbra på lite allt möjligt känns ju helt okej, men ändå inte riktigt bra. 

Delvis tror jag också att mina tankar kring det här hänger ihop med det samhälle vi lever i idag och de sociala medierna. Där finns massor av människor som visar upp sina liv och vad de är duktiga på. Där finns massor av inspiration och idéer och där finns också stressen. Stressen att vara lika duktig på alla de där grejerna som du intresserar dig för, som de där personerna du följer. Bara att det är ju inte en person, tusenkonstnären, utan det är ju kanske 10-20-100… Å jag är ju bara en, som så gärna vill vara riktigt duktig inom många områden och ha ett brinnande intresse för många saker.

Share: