Loading Likes...

Ifjol hade jag bara hunnit blogga några månader, så det kändes inte så viktigt att dela med sig av ett tredje dels bloggår. Men nu i år tänkte jag försöka mig på en liten summering av månaderna. 2014 går till historien som ett relativt bra år, många järn i elden som vanligt och en del stora beslut har tagits. I det stora hela är jag mycket nöjd med året som gått och hoppas att 2015 blir minst lika bra, kanske t.o.m lite lugnare.

Januari

Jag rivstartade bloggåret med att övergå till egen domän, finachristina.com, med bloggen. Mitt nyårslöfte för året 2014 blev också att försöka satsa mer på matlagningen, dvs. planera för fler dagar och veckohandla, de första veckorna gick ju suveränt bra. Träningsåret rivstartade också med Norrvalla Fitness event.

wpid-20140118_125949.jpg

Jag ordnade bloggtävling med personlig almanacka, beställde 3 st. Liv-boxar, såg 100-åringen på bio. I bloggvärlden skrev Linn ett så rörande fint inlägg om lilla mig och jag själv kontrade med att hävda att inte alla barnträdgårdslärare vill vidareutbilda sig till lärare.

Februari

Årets andra månad bjöd på en stor dos träningsmotivation, en kostanalys och allmänt bra feelis. Jag gick på after work med några vänner och vi lyssnade på Jay Smith vid O’malleys. I det smällkallaste februarivädret styrde vi kosan till Esse och gick på skönhetsbehandling hos Vackra du samt umgicks med en barndomsvän. Under samma månad bakade jag världens godaste och enklaste bröd och funderade seriöst på att detoxa från sociala medier.

IMG_5926

Mars

Frassmånaden blandades av hårkris, snakks blogglista om stil, tulpanköp och en grym resfeber. Samtidigt deltog jag i Vasas första instawalk som ordnades av galleri Ibis och kände också att så småningom började livet återvända till sin lugna gång efter att återigen suttit på skolbänken rätt länge.

IMG_6000

April

Efter att ha suttit i skolbänken och fått en massa information om hur bra surfplattor är att använda i undervisningen skrev jag ett inlägg om skärmtid hos barn. Samtidigt gick jag lite mot mina egna tankar och köpte en surfplatta åt mig själv också.

IMG_6006

Instawalken hade vernissage vid galleri Ibis, jag ordnade en utlottning med Foodie Livings produkter på bloggen och gick på temafest. I slutet av april var det så härligt väder att vi kunde äta portugisiska jordgubbar på balkongen och så bloggade jag lite tankar kring tre läsvärda inlägg från bloggdammen.

Maj

IMG_6082

Vi startade månaden med en ,förhoppningsvis, ny tradition, loppis i min hemby. Jag gick i tankar kring att köpa en bättre kamera och försöka utveckla mitt fotointresse. En av de mesta sökta inläggen på min blogg blev det om Österbottniska sommarloppisevenemang.

Samtidigt blev jag lite äldre igen, firade sommarvärmen som kom till Vasa och var nöjd över att hitta examenspappren för specialbarnträdgårdslärarbehörigheten i postlådan.

Juni

IMG_6155

Jag längtade efter semester och lugnare dagar och funderade en hel del på varför det är så svårt att hitta hållbara jeans. Vi gick på terassfest, jag besökte en väns sagoträdgård utanför Karleby och njöt av kallt men soligt midsommarfirande i skärgården. I slutet av månaden sjöng jag allsånger i Replot och besökte Källbackens loppisrace i Nykarleby.

Juli

IMG_6262

Sommaren när den är som bäst, semester i tre veckor och sann njutning hela månaden. Jag åkte på en minst sagt annorlunda sommarsemester, inspirerades av den minimalistiska livsstilen, bloggade om vårt projekt Tailot och fixade äntligen gelenaglar.

Augusti

Tillbaka i jobb efter ledigheten for vi på 1700-tals marknad. Jag hade massor av inspiration till bloggandet och hoppades att många skulle haka på min kommentera mera-kampanj. Samtidigt slog jag till och köpte min alldeles egna Canon eos 100d  för att utveckla ett nytt intresse.

IMG_0054

Jag ordnade våffelkalas, försökte införa en kjol en dag i veckan-dagen åt mig själv och så fick jag och min syster en garnskatt av vår moster.

September

IMG_0331

Vi bokade resa till Puerto Rico, jag visade hur vi förverkligat en Pinterestdröm och så bloggade jag bilder från vår dåvarande lägenhet. Finlandssvenska bloggare ordnade goodiebagutlottningar och jag vann vardagsbloggarens goodiebag. Jag satte upp nya mål för träningshösten, stickade en massa disktrasor och skrev om mitt bloggläsande.

Oktober

I oktober letade jag kivi-lyktor på loppis, skrev om historien bakom mitt bloggande och bloggvärlden gick samman och försökte få folk att använda reflex.

IMG_0413

Jag gick på Mia Törnbloms föreläsning i Jakobstad, på #bloggträff14 i Vasa och gjorde ett personlighetstest. Oktober är ju som bekant en höstmånad så förstås strövade jag i skog och mark i jakt på trattkantareller och såg ungdomsidolen Lars Winnerbäck uppträda i Vasa.

November

I november släppte jag bomben om att vi köpt radhuslägenhet och bloggade mycket inredningsinspiration. Flyttlasset gick, vi firade julfest med arbetskamraterna och så fixade jag en liten jag idag-utmaning. I slutet av månaden åkte vi iväg på resa till Puerto Rico och jag inser nu att jag inte bloggat alls om den fantastiska veckan.

wpid-img_20141101_190421.jpg

December

Väl hemma från resan var det dags att börja tänka på julen. Men före det så skrev jag om saker jag skall uppfylla inom ett år, delade lite #decemberkärlek till några underbara vänner och gick på chokladprovning med ett gäng bloggare.

18a2e556733557718e49314aff5d2bdb

Så kom julen och jag fixade en egen granriskrans och firade jul och nyår tillsammans med vänner och familj.

Efter att ha gått igenom hela årets bloggarkiv så inser jag att det varit ett riktigt bra år. Arkivet visar att jag tänkt massor på träningen, skrivit en hel del om bloggande och ibland angstat över att få studierna avklarade. Men bloggarkivet visar också alla de där fina stunderna och hur mycket jag sist och slutligen njutit tillsammans med vänner och familj av år 2014, och det kära ni är det viktigaste.

Share: