Loading Likes...
En sån här dag när jag ligger hemma med värk och elände, har opererat bort min sista visdomstand, så passar det väl bra med en lista. Jag insåg ju att jag inte gjort bloggbikten vol. 2, jag var på resa när Silje publicerade den, så bättre sent än aldrig.
1. Hur har det nya bloggåret börjat?
Så här med årets två första månader bakom oss kan jag kanske svara rätt bra på den frågan. Jag känner att bloggåret 2016 har börjat riktigt bra. Jag har haft ett bra flow och kommit in i en bloggrytm som passar mig ypperligt. Efter en stor genomgång av bloggarkivet och en ny header så blev det ännu bättre.
2. Uppnådde du dina bloggmål under 2015?
Hmm, att försöka minnas vad jag hade för bloggmål för 2015 det är inte lätt alltså. Ja, till viss del kanske jag uppnådde dem, eller jag uppnådde kanske några delmål istället. Jag fortsätter att jobba mot mina mål hela tiden.
3. Hur tycker du att stämningen är i den Finlandssvenska bloggosfären för tillfället?
Just nu märks det att vi är många som vill vädra våra åsikter om flera olika saker. Vilket ju kanske är intressant, de 3-4 första inläggen.. Jag har själv ett inlägg på lager som jag kan tänka att skapar lite debatt, men om jag kommer publicera det vet jag inte ännu.
4. Skriver du ”provocerande inlägg” eller om teman som yr upp stora känslor för att öka läsarantalet/Tror du bloggare gör det?
Nej, de gånger jag har försökt så har det ju lockat läsare ja. Men sen inte blivit så mycket mer av det. Mest är jag den som smyger i kulisserna och läser andras inlägg. Å ja, visst finns det säkert personer som medvetet håller en sån linje i sina bloggar. Var å ejn me sett!
header
5. Tycker du att det finns någon avundssjuka eller så bland de Finlandssvenska bloggarna?
Jag tycker att det börjar kännas av någon form av konkurrens nog. Speciellt efter galan så verkar det som om vi är flera som har stepped up the game om vi säger så. Inte mig emot förstås, för jag är också en av dem. Men avundsjuka upplever jag inte direkt.
6. Vad tror du att är avgörande för att blogg ska vara ”stor” i den Finlandssvenska bloggosfären?
Jaa, det är ju en fråga som vi bollat flertalet gånger i vår fb-chatt jag och Silje. Men jag tror att du a) skall ha funnits med från tidernas begynnelse b) skriva om familjelivet c) skriva intressanta åsiktsinlägg som väcker både agg, samtycke och respekt.
7. Tvivlar du någonsin på din blogg?
Nej, inte nu mera. När jag var yngre hade jag nog flera perioder när jag undrade varför jag alls gör det här. Kanske tvivlade jag med det här inlägget, kanske inte. Men nu känner jag att jag hittat min stig, så jag trampar vidare på den.
dec6
8. Publicerar du fler än ett inlägg om dagen på FB gruppen Finlandssvenska Bloggare?
Nej, jag publicerar nog bara ett om dagen, ifall just det inlägget känns relevant. Eller ja, ibland blir det två.. om jag delar söndagsöppets inlägg förstås.
9. Bekänn vad du önskar  vore annorlunda i den Finlandssvenska bloggvärlden?
Att bloggdammen inte var så stor! Missförstå mig inte nu, jag skall förklara. Det är roligt att hitta nya bloggar att följa och det är roligt att fler och fler tar till sig detta sätt att sprida sina tankar och energi. Men samtidigt så drunknar så många i det stora blogghavet eller så skyms sikten för något riktigt riktigt bra från något mindre.
10. Och sist men inte minst… Hur går det egentligen med din bloggstatistik?
Tjaa, de senaste dagarna har den sakta strävat uppåt, men jag håller mig på det där 100 + besökare per dag. Tiden lär utvisa om det ökar.
Share: