Loading Likes...

Silje gjorde det med Bloggbikten, Carola gör det med Bloggkollen. Listor, vi älskar väl blogglistor, speciellt nu i sommartid när du vill variera dig med lite olika inlägg och inte bara fylla flödet med jordgubbar, picknickfiltar och bilder på solnedgångar. Jag ger dig mina svar på den finlandssvenska bloggkollen.

Ps. klicka på bilden så kommer du till originalinlägget som finns på Carolas blogg.

resizedimage800433-bloggkollen

1. Varför bloggar du? Jag gillar att uttrycka mig, prata, fundera, skriva. Sen att ha möjligheten att dela med mig av mitt liv och mina tankar är ju roligt. Bloggen fungerar också som en dagbok till viss del, trip down memorylane.

2. Vilka bloggar är de första du går in på när det är dags att göra en bloggkoll? Jag bloggkollar oftast via Bloglovin och då är det nog Linn, Maria, Hannah och Malena som jag läser först, om de har uppdaterat.

3. En blogg du saknar i den finlandssvenska bloggvärlden? Det finns ju massa intressanta bloggar från svenskfinland, i alla de olika kategorier, men fler bloggar av killar och män skulle ju vara kul.

4. Vilka bloggar läser du varenda dag? Jag prenumererar på en hel del olika bloggar via Bloglovin så automatiskt blir det så att jag läser de inlägg som dyker upp där. Men några favoritbloggar har jag länkat i min blogglista som du hittar under headern.

5. Vilken blogg minns du? Hannahs blogg, så jag blev så glad när det visade sig att hon börjat blogga igen för sevendays.

6. Vad är du trött på i den finlandssvenska bloggvärlden? Tjafset kanske, feelisen är god bloggarna emellan men alla dessa troll som är elaka i kommentarsfälten tycker jag inte om.

7. Vad är det bästa med den finlandssvenska bloggvärlden? Gemenskapen och att vi alla på något vis hejar på varandra.

8. Om du skulle få ge ett pris åt en bloggare, hurudant pris och åt vem? Oj shit, jag skulle nog kanske vilja ge mitt pris “årets inspiratör” till Silje. Hennes blogg är så härlig och jag önskar att jag hade hennes kreativa flow lite oftare än bara ibland.

9 Om du skulle vara tvungen att ge ett pris åt din egen blogg, hurudant pris skulle det vara? Hmm, ett pris som visar min sociala sida kanske.. “årets påhejare” eller varför inte “årets kommentatör” eftersom jag försöker vara flitig med att skriva hälsningar hos de flesta.

10. Om du skulle få ta en kaffe med en finlandssvensk bloggare, vem skulle du välja då? Oj, det skulle vara kul att träffa Silje, Karolina eller Sofia.

11. Varför tycker du finlandssvenska bloggar är viktiga? Vi behövs, finlandssvenskar är en minoritet, och genom bloggar så får andra i norden upp ögonen om oss. Sen så gillar jag finlandssvenska bloggar mer än t.ex. renodlade svenska bloggar, igenkänningsfaktorn är högre.

12. Vilka bloggar går du in på när du ligger och slösurfar? Dvs inte varje dag men nu som då? Oftast blir det bloggarna på Sevendays och Autre, eller någon random blogg från FSB-gruppen på Facebook.

13. Vems blogg kommenterade du senast? Och vad skrev du? Hah, oj.. det var nog något av de många inlägg som ligger och väntar på Bloglovin. Bloggläsandets takt är inte så hög nu sommartid, så jag har en del att ta igen.

14. Är du överlag bra på att kommentera andras bloggar? Joo, jag försöker att skriva kommentarer nu som då. Det är lika roligt att ge kommentarer som att få.

15. Vad är det bästa som skulle kunna hända i den finlandssvenska bloggvärlden? Nå, Galan förstås! Å det att vi finlandssvenska bloggare skulle få ännu mera synlighet och erkännande för det vi gör av andra medier.

16. Skicka vidare listan till två eller flera bloggvänner som du också tycker ska göra den! Feel free om du har en blogg! Kom bara ihåg att länka ditt svarsinlägg till Carolas blogg. (Gärna till min med, länkkärlek du vet. ;))

 

 

Share: