Loading Likes...

Ibland när jag sitter och surfar runt på olika instakonton hittar jag det ena och det andra. Som till exempel en lista med böcker som är nominerade till årets bok. Självklart kollade jag igenom alla nomineringar och en del av dem finns på min lista att läsa nu under hösten. Den första som jag läste ut vill jag tipsa er om idag.

Den lilla bokhandeln runt hörnet

IMG_6716

Skriven av Jenny Colgan

Bokens handling: Nina Redmond älskar böcker, och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest – matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står och plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan upbåda – och därtill sitt livs samlade besparingar – gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än de berättelser hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig lokförare och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Min kommentar: Jag kunde inte riktigt förstå varför den här boken fanns bland de nominerade. Den verkade ju ganska simpel och med en handling som så många andra. Det var ändå den enda med en “trevlig” handling så jag valde att låna den.

Jag blev både förvånad och förtjust under läsandets gång. Jenny Colgan har ett fantastiskt skriftspråk och jag fångades av berättelsen. Efter att boken tog slut finns det två saker jag måste göra; läsa mer av författaren samt besöka Skottland.

Share: