Loading Likes...

Inlägget är i samarbet med Malin Båtmästar

När jag hör ordet glutenfritt så tänker jag alltid att det är något invecklat och svårt, eller i värsta fall tråkigt. För ja, de glutenfria alternativen som erbjuds i affärer och på restauranger samt caféer idag är inte så attraktiva. Fast de personer som väljer att äta glutenfri kost säger att alternativen och menyerna blir bättre för varje år. Glutenfri mat verkar vara omständig och dyr att tillreda. Eller så har jag åtminstone fått uppfattningen att det är.

IMG_8497

Men så fick jag Malins nya kokbok i mina händer.  Orden invecklat och tråkigt suddades bort som med ett trollspö. Jag läste inledningstexten och det kändes som Malin satt och berättat det för mig själv. Låt vara då att jag hunnit träffa tjejen ett par gånger det senaste året,och att vi fått följa bokskrivandet i bloggen.

IMG_8499

Morotsbröd med yoghurt & timjan, salta våfflor, nutellacake… Ja ni hör väl själva, visst låter det gott? Det finns så många smaskiga recept i boken att jag har sådan grym beslutsångest över vilket av dem jag skall pröva först. Av erfarenhet vet jag att salladen med kyckling och batat är jättegod och mascarponekaka med citron och rabarber lockar också att pröva, nu när det är säsong för rabarer. Många av recepten är dessutom sådana som vänder sig till alla, oavsett om du äter med eller utan gluten.

IMG_8501

Malin skrev själv på sin blogg att hon ville gör en bok som passar både man och kvinna. Det har hon sannerligen lyckats med. Layouten på boken är snygg, lite robust, en bok jag gärna har framme. Det enda minus jag kan tänka mig i skrivande stund är alla pluskilon som vågen kommer visa innan jag har prövat alla goda recept, hehe.

IMG_8502

Mina tankar kring boken

Malins nya mat är en bok som jag redan hunnit rekommendera åt flera personer. Både sådana med glutenintolerans men även personer som kan äta gluten. Själv är jag i valet och kvalet, om jag borde lämna bort glutenet i stora delar, kanske jag börjar må bättre då. Nå, det var ju inte mig och mitt mående vi skulle prata om nu, utan  Malins bok. Är du nyfiken på boken, precis som jag var innan jag fick chans att recensera den? Åk ut och hälsa på Malin i Sundom, bläddra i boken, kika på alla intressanta produkter och få dig en pratstund med denna driftiga, glada unga kvinna.

Share: