Loading Likes...

Det finns böcker som du önskar att du kunde fortsätta läsa hur länge som helst. Det finns också böcker som får dig att gråta dig genom de sista kapitlen. Böcker som du sträckläser och vars handling får dig att känna att du går där i skogen och på gatorna i den fiktiva staden. Sån är den fristående fortsättningen på Björnstad.

Läs mer: Lästa böcker i januari

Vi mot er

fredrik backman

Skriven av Fredrik Backman

Bokens handling: Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.

Efter de fruktansvärda händelserna som skakar Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här.

Min kommentar: Jag hade svårt att komma in i handlingen i den första boken om Björnstad. Men när jag väl fick den fristående andra delen i mina händer och kunde börja läsa så var jag fast. Jag älskar Fredrik Backmans språk och hans sätt att skildra livet i en småstad. Precis som jag skriver i början så fångar han mig som läsare och håller mig kvar ända till de sista sidorna. Boken Vi mot er är en fristående fortsättning till den första boken Björnstad. Men jag skulle rekommendera att du läser dem båda i rätt ordning.

Böckernas handling kretsar en hel del kring hockey, men det är ändå de olika huvudpersonerna i böckerna som får mig fast. För mig skulle det bra ha kunnat sluta här med den andra boken, men Backman låter mig förstå att det kommer komma ännu en tredje bok. Ska bli väldigt intressant att se vilken vinkling den tar i serien. Rekommenderar jag boken? Ja, verkligen. Igenkänningsfaktorn är hög och Backman har ett sätt att fånga dig som läsare och samtidigt diskutera väldigt aktuella teman. Läs den!

Har du läst Björnstad eller uppföljaren Vi mot er? Vad tyckte du?

Share: