Loading Likes...

Tänk, i helgen gick jag och tänkte på att jag skulle fixa en sorts avslutande sommarlista. Carro hann före och lika så bra för hennes frågor är så bra formulerade. Sommaren är ju inte slut ännu, men det känns ändå bra att få knyta samman en stor del av sommaren i den här listan. Jag gjorde ju också den första sommarlistan som hon hade på bloggen.

Läs mer: Carolines sommarlista

SOMMARLISTAN

 

Vad hade du för förväntningar för sommaren?

Att få spendera tid med sambon och få något gjort vid sommarstugan. Det sistnämnda lämnade ju förstås lite på hälft på grund av det varma vädret. Men så fort det svalnar av lite så hoppas jag vi kan fortsätta där ute.

Hur har sommaren varit hittills?

Skön, vi har i princip inte gjort något alls men ändå hunnit med en del. Spontanitet är bäst.

Hur många gånger har du simmat?

Två gånger, när det är 24 grader varmt i vattnet även i Kvarken så badar också badkrukor.

Vilken plats har varit ditt smultronställe?IMG_6645

Smultronstället hittas här, där blåbären växer sig stora, svanfamiljen bor i viken granne med vår båt och där lugnet råder. Det kom önskemål i min inläggsenkät om att jag ska berätta mera om sommarstugan och det lovar jag göra. Jag har ju skrivit lite om den i inlägget Sommarstugan, planer och inredning.

Vad har du ätit i sommar?

Det i särklass godaste jag har ätit är räklandgången på Bernys i Replot. Gillar du räkor så rekommenderar jag varmt ett besök vid restaurangen nära havet där Finlands längsta bro tar slut.

Vad har du druckit i sommar?

Förutom litervis med vatten har jag hittat två nya favoriter: rosévinet Black Towers Pink Bubbly och rödvinet Radio Boca. Liksom räklandgången rekommenderar jag också detta.

Vad har du oroat dig minst för under sommaren?

Jag oroade ju mig en del för att Doris ska träffa på en orm. Vi har sett en orm under hela sommaren hittills och efter det höll vi henne inomhus under dagen. Så min oro har hittills varit obefogad.

Vad var det mest oväntade under sommaren?

Att vi kunde vara lediga tillsammans och hålla sams i fyra veckor. Jag trodde nog vi skulle ha fler mindre duster än vi sist och slutligen hade. Vi har ju inte haft så länge ledigt tillsammans tidigare men vi njöt nog båda mycket av det. Önskar nästan att det hade varat ännu ett tag. Jag hann ju bli lite bortskämd med att ha honom hemma.

Vad ska du göra ännu innan sommaren är slut?

Jag vill gå på sommardans och så vill jag sitta en kväll på nån terrass inne i stan.

 

Share: