Loading Likes...

Kanske tid att fortsätta på min reseberättelse från Kap Verde. En av kvällarna besökte vi den mysigaste lilla restaurangen Chez Pastis. Stället hade vi läst om i resebyråns katalog och det lät så lockande med bästa biffen och pastan i byn. Ägarna är italienare och verkligen värda alla tips och fantastiska ovationer de kan få. För både maten, stället och servicen var något utöver det vanliga.

Chez Pastis, Kap Verde

Men, tänker du besöka Chez Pastis så skall du boka bord. Restaurangen är liten, de tar enbart in 20 personer per dukning och kör med två dukningar per kväll. Så för att inte missa din plats vid Santa Marias mysigaste restaurang ska du verkligen boka..

Chez Pastis Kap Verde
Stället är litet, vi satt i mitten av lokalen. 

Varför du ska beställa medium raw?

Maten då? Menyn är inte så stor, men för under tjugolappen äter du det godaste köttet vi smakade under vår resa. Allt kött är importerat från Brasilien och när vi skulle beställa och gav våra stekningsgrader, ni vet well done hör ju till när man åker på resa… Så tittade ägaren Herbert på oss med besviken min. Sen berättade han att han kan laga den well done, men det blir inte samma sak som medium raw som han rekommenderade. Vi försökte oss på det och himmel så gott det var! Med en massa vitlök på och potatismos och ris till.

Chez Pastis Kap Verde

Chez Pastis Kap Verde

Sen satt vi där, åt och njöt och var de sista att lämna restaurangen just den kvällen. Nöjda som vi var så bokade vi bord för en kväll till, vår sista kväll. Enbart för att säkerställa att vi skulle lämna Kap Verde med god mat i minnet.

Share: