Loading Likes...

Igår kväll var jag minsann på en annorlunda after work på Bock’s corner i Vasa. Tillsammans med Hantverkets hus Loftet hade personalen på Bock’s ordnat en tillställning för oss hantverksglada människor och vi var ett gäng kvinnor i alla åldrar som deltog.

Vi fick höra lite kring hur ölbryggning är ett hantverk och hur du går tillväga när du brygger öl. Sedan berättade Loftets personal lite grann om deras verksamhet inne i Vasa centrum.Idén med hela evenemanget var att du kunde ta med ditt handarbetsprojekt, sitta i en mysig miljö, dricka något ur baren och få utbyta tankar med andra likasinnade.

Kvällens höjdpunkt för mig och mitt sällskap blev nog att få göra varsin egen pepparkaksform. Men himmel vad svårt det var, att först komma på någon form, sen vika den enligt en pappersremsa och sen försöka forma den i bleckplåt. Ja, jag valde att kalla våra pepparkaksformar för två granar och en sned österbottnisk lada. Den sneda ladan hamnar bland mina andra pepparkaksformar.

IMG_0032
IMG_0049

IMG_0058

Jag hann också byta några ord med Simone, som jobbar på Bock’s numera. Vi funderade lite kring hur roligt det skulle vara att styra ihop någon form av bloggevenemang på bryggeriet. Själva barutrymmet är så mysigt och ölen är riktigt god och för dem som inte dricker öl finns det ju självklart alkoholfria alternativ och så småningom deras egen cider också. Kanske vi borde ordna bloggträff på Bock’s?

Share: