Loading Likes...

Jag är nog långt ifrån ensam över att ha varit på Kents avskedsturné vid Vasa Arena igår. Mitt flöde på IG innehöll många vackra bilder av detta svenska rockband sent igår kväll.

Vi köpte biljetter redan i mars och Ida, som jag ofta går på konsert med, hade med sin sambo och jag hade självklart med min sambo. Så roligt att få träffas alla fyra för en gångs skull. För vår del blev det att inleda kvällen på Outback Steaks & Burgers inne i Vasa. Vi beställde lite olika hamburgare och de var nog helt goda, på deras meny finns det nog hamburgare för alla smaker. Det enda negativa jag kan tänka mig med just Outback så är att köket och speciellt stekbordet ligger så öppet i lokalen, så det finns en stor risk att era kläder börjar lukta stekos. Inte det trevligaste kanske om du har planer på att göra något annat efter ditt besök.

dsc_0555

Men ja, orsaken till varför vi var i Vasa just igår kväll var ju förstås Kents avskedskonsert vid Vasa Arena. Kent är ett band som jag lyssnade mycket på som yngre. Deras skiva Vapen & Ammunition finns i min ägo och efter gårdagens konsert kommer jag nog leta efter den och spela den i bilen. Vi hade sittplats på en av läktarna och det var nog bästa beslutet för just den här konserten.

dsc_0567

 dsc_0571

Som helhet var Kents konsert mycket tilltalande, de stora skärmarna bakom bandet lyste upp i olika färger med olika naturfenomen och ibland dansande människor eller djur. Stilrent och intressant. Jag fick höra alla mina favoritlåtar och den mest magiska stunden var ändå när hela den stora hallen lyses upp av telefonernas ficklampor som sakta vajar i takt med Kents låt Sverige, en låt som är lika aktuell idag som den var då den skrevs.

2016, ett mycket bra år musikaliskt sett för den här tjejen. Nu har jag snart sett alla artister jag länge velat se.

Share: