Loading Likes...

Så var det dags, det som många av oss i bloggvärlden har väntat på, nomineringarna till Galan har börjat. Det har varit en del skriverier om det redan och jag känner att jag också vill dela mina tankar inom detta ämne.

g2015-logo-rgb

Bilden är lånad från Finlandssvenska bloggare.

Bloggala är inget nytt fenomen i Finland, det har hållits tidigare i Helsingfors ett par gånger. Sen blev det ju paus ett par år och det tycker jag är bara behövligt och nyttigt. Självklart är det ju förstås lika roligt att Maria och Ida-Marie drar igång det igen, för vi kan ju alla konstatera att bloggandet är en grej just nu. Se bara på den enorma aktivitet som pågår i Fsb-gruppen på Facebook.

Nå, nominerandet då, där det finns 12 olika kategorier att nominera människor i, människor som på ett eller annat sätt verkligen har gjort sig förtjänta av det här. Om det hade varit för några år sen, när bloggalan var ett rätt nytt fenomen i Finland, då hade mina namn till nomineringarna nog sett helt annorlunda ut. Där skulle med stor säkerhet ha funnits de mest lästa bloggarna i svenskfinland, bara för att de är det och borde bli årets blogg.

Idag, 2015, upplever jag det vara en lite annorlunda situation. Vi hittar en massa nya välformulerade, snygga bloggar och inte mindre än 2 nya bloggplattformar. Vad jag hoppas är att vi kanske kan ‘think outside the box’ litegrann när det kommer till våra nomineringar i år. Okej, inget fel med att lägga din nominering på någon av de mest lästa bloggarna, de kommer hur som helst att finnas där. Men jag tycker också att vi kan försöka se de där som kommer underifrån, de där nyare bloggarna. Vissa minst lika bra som en blogg som funnits i 10 år redan.

Den här gången har jag inte rusat till nomineringsblanketten och kryssat i första bästa bloggare som dyker upp i mitt huvud när jag läser t.e.x årets kreativa bloggare. Den här gången sover jag på saken, skrapar mig i huvudet och funderar en gång till. För vet ni, jag vill se ett annorlunda startfält till årets blogg i år, det gäller även i de andra kategorierna. Jag vill ha spänningen och inte förutsägbarheten när vi sen står där i stadshuset i Vasa och väntar på resultaten. Visst vet jag att det antagligen kommer bli mera så, förutsägbarhet. Men snälla, ge det en extra eftertanke innan ni skickar iväg er nomineringsblankett.

Share: