Loading Likes...

Glad lilla Jul på er bloggare och bloggläsare! En av årets största högtider står för dörren, vissa har taggat för julen sedan slutet av oktober, andra kanske inte alls har någon feelis ännu. För att väntan inte skall bli alltför lång i december så knåpade jag ihop en liten lista som ni gärna också så får fylla i. Lämna gärna en kommentar så får jag läsa genom era mysiga jullistor sen.

Decembermånad är för mig… En del stress, men mest massa mys och julförberedande både hemma och på jobbet.

I år önskar jag att detta finns i jultomtens säck… ett par riktigt varma vantar för de kalla dagarna ute på dagisgården.

Jag firar jul… tillsammans med nära och kära, både hemma hos sambon och hos mina föräldrar.

Den bästa maten vid julbordet är… fisken, gravad lax, rökt lax eller varför inte laxcheesecake. Sen är det också väldigt gott med lutfisk, vitsås och potatis.

Det blir ingen jul utan… Julfridskonserten några dagar före julafton.

IMG_5838

 

Ett julstilleben från ifjol

Min favoritjullåt… Det finns många vackra, men jag blir alltid lika rörd av Koppången.

De bästa julklapparna att ge bort är..De där som det ligger en speciell tanke bakom, helst hemmagjorda eller så något köpt där man ser att personen har tänkt på en.

Jag julmyser helst… med glögg, tända ljus och vännerna eller familjen. Det är en speciell känsla när man får tända julgranen, stjärnorna i fönstret och tända alla små ljusstakar.

Ett julminne från barndomen… Det året som jag och min syster fick det stora barbiehuset som mamma och pappa tillsammans hade gjort åt oss. Med riktiga tapeter och sydda gardiner. Huset finns sparat ännu och få se hur det går den dagen som våra barn kanske skall leka med det.

Jag pyntar helst… med massor av ljus, någon enstaka vacker tomte och så en liten julgran. Mycket rött och vitt, typiska julfärger.

Till sist ett tips för er som rör er i Österbotten där dagarna före julhelgen. Den 21 december uppträder Sångfoglarna med en förkortad version av Julfridskonserten i Esse kyrka kl. 19.30. Den 22 december uppträder vi, som vanligt, i Oravais kyrka kl. 20. En julkonsert ni inte får missa!

Share: