Loading Likes...

Ingen kan nog undgå att vi har ställt om klockorna till sommartid under helgen som gått. Som alltid blir det ett himla gnällande kring det här när klockan ska flyttas fram eller tillbaka.

När jag körde hem från jobbet idag meddelade radionyheterna att medborgarinitiativet för att slopa tidsomställningen till sommar- och vintertid har fått tillräckligt med namn för att tas till regeringen. Tillåt mig gapskratta!

Bara för att klargöra innan jag fortsätter; jag reagerar inte nämnvärt på detta “fenomen”, säkert finns det människor som gör det. Är du en av dem och min kommande text känns provocerande, vänligen sluta läs. 

Jag läste för ett tag sen om hur du kan påverka en hel del genom rätt tankeinställning. Låt mig ge ett exempel; du går och lägger dig och somnar kanske inte direkt, eller somnar men vaknar efter ett tag. Det “normala” är kanske du att börjar ligga och vända och vrida dig i sängen och stressa över att du inte får somna. Då är ju hjärnan inställd på det där inte sova  å så klart att du hålls vaken. Fokusera istället på att slappna av och tänka att du somnar snart igen, då ska du se att det går enklare.

Jag tror att det är lite likadant med det här med klocksvängandet. Alltså ju mer du angstar över det här med att klockan ska flyttas och hur det eventuellt påverkar din nattsömn. Klart som korvspad att det sitter kvar då antingen när du går och lägger dig eller när du vaknar följande dag.

Har du barn som reagerar på tiden; när det gäller äldre barn så påverkas de ju självklart av föräldrarnas tankar och åsikter. Det gör de med det mesta. När det gäller yngre barn, ha dem vakna en stund längre under kvällen eller låt dem sova lite längre följande dag. Nog reder det upp sig.

Men snälla, hur tror ni att ert gnäll kring det här skulle kunna påverka något? Å jag tror nog att de personer uppställda i kommunalvalet har annat att fundera kring än huru vida vi kan gå till väga för att slopa sommar- och vintertiden.

Share: