Loading Likes...

IMG_6797
I år har jag möjlighet att ha en krans på vår ytterdörr. Jag hade kunnat var lat och köpa en färdig, riktigt snygg från någon av blomaffärerna. Istället tog jag saken i egna händer och fixade en granriskrans åt mig. Lite rufsig, lite sned och alldeles underbar. Du hinner nog göra en ännu, min kommer få hänga kvar på dörren långt in i januari/februari, så någon typisk julkrans är det ej.

 IMG_6749

Du behöver: björkris, granris några längre och några kortare granruskor, avbitartång, järntråd, tång, grönt bomulls garn eller annat att forma kransen med.

IMG_6750

Börja med att forma en kransstomme av björkriset. Jag tog några kvistar åt gången och band ihop dem med varandra m.h.a järntråd. Här kan den andra tången komma bra till hjälp, när du behöver forma de vassa ändar som avbitartången lämnar. När du har en passlig stomme kan vi börja med det roliga, granriset.

IMG_6752

 

Jag la först de längre granruskorna på plats ovanpå stommen, snurrade fast dem turvis med järntråd. Så fortsatte jag varvet runt tills jag hade en lagom tjock och bra krans. De korta granruskorna som var kvar stack jag in provisoriskt här och var ovanpå kransen. Eftersom kransen var rätt spretig ännu och jag ville ha den mera rund så hittade jag grönt bomullsgarn att vira runt hela kransen för att få den lite mer formad.

På kransens undersida, den som skall vara mot dörren, finns inget granris. I björkriset har jag fäst dubbelvikt järntråd som fungerar som upphängning för kransen. Å sen är det bara det roliga kvar, pyntet! Hur du gör de grå stjärnorna hittar du här.

Share: