Loading Likes...

Ett av mina mål i år är att åtminstone en gång kliva ur den välbekanta komfortzonen och göra något spännande och annorlunda. Under helgen har jag prövat på en ny grej, yinyoga.

Jag skulle inte ens vetat om denna formen av yoga om det inte var för min vän Ida. Hon har gått yinyoga kurs under året och pratat mycket om just denna yogaform. Så visade det sig att Arbis i Nykarleby ordnade Yinyoga-event med Magdalena Mecweld och vi bestämde oss för att åka.

dav

Jag är inte typen som yogar, visst har jag sett, hört och till och med prövat en gång. Men det har inte riktig fallit mig i smaken. Jag trivs ypperligt med Bodybalance-passen på gymmet. Men jag trodde verkligen inte att yoga var något för mig. Egentligen vet jag inte riktigt vad jag hade för förväntningar på eventet men det lät ju rätt bra; du sitter eller ligger och ställningarna är inte så krävande.

Att sitta där i en gympasal tillsammans med ett 70-tal kvinnor och män i olika åldrar och med olika erfarenhet var väldigt intressant. Jag bestämde mig ganska snabbt för att inte kika så mycket vad de andra höll på med utan försöka mitt bästa där i mitt lilla hörn.

Avslappning. Acceptans. Andning.

Magdalena pratade mycket om de tre A, att vi skulle acceptera vår kropp och inte stressa den in i något, att vi skulle fokusera på andningen och att slappna av. Under de totalt 5 timmar långa sessionerna blandades yinyoga med meditation. För mig som haft en stressigare vecka bakom så var det alldeles välbehövligt med en “retreat”dag om än jag hade svårt att koncentrera mig under meditationspassen.

dav

Yinyogan gav mersmak och i morse laddade jag ner Magdalenas app ‘Vila dig i form’, där det finns 30 kortare och längre yinyogapass. Nu kanske denna styva och stela unga kvinna blir lite smidigare i kropp och själ.

Share: