Loading Likes...

I mitt liv finns en vän som har en mycket speciellt plats i mitt hjärta. Det är en vän som jag nu för tiden inte träffar varje dag, knappt varje vecka. När jag ännu bodde hemma så umgicks vi dagligen och sov i samma säng korta stunder varje natt. Jag har en vän som är ganska envis och ofta gör som hon själv vill. Samtidigt kan denna vän också vara så fantastiskt mysig och lekfull. Min vän har något som jag döpt till selektivt minne, hon “glömmer bort” att hon just fått mat. Att sen påminna oss, på de stundtals mest enerverande sätt, är hon mycket duktig på.

Min vän, hon pratar, ett språk som för många är helt obegripligt, men för oss helt självklart. Ett tag funderade vi om hon i något tidigare liv varit bosatt i Spanien. Varje gång mamma tog fram sina spanska böcker och satte sig vid bordet kom hon farande och skulle vara med.

Min vän, hon älskar allt som det går att krypa in i. Lägg en påse, väska eller låda på golvet och du är säker på att hitta henne där rätt snart. Att jag inte hälsar på, eller bor hemma får jag minsann betala för nu för tiden, vännen kan vara ganska sur när jag enligt henne behagar dyka upp. Fast sen, efter ett tag, då duger jag nog och hon kan ligga länge på sängen i mitt flickrum och prata, på sitt speciella sätt.

Det finns dagar och kvällar när jag saknar min vän, fast jag vet mycket väl att hon har det tusen gånger bättre hemma i hembyn med de två andra och mina föräldrar. Å vännen, hon bor ju inte så långt borta. Tids nog tar väl vår vänskap slut, min vän är en vacker dam på snart 13 år. Men jag vet att hon har levt och ännu lever ett mycket bra kattliv.

IMG_0489

Min vän, lilla Py.

Share: