Loading Likes...

Jag gick in i det nya året med tanken om att inte sätta några målsättningar över huvudtaget. Jag ville se vart livet, året och jag skulle ta mig. Ändå så ledde min semestervecka i januari till att jag skrev ner en liten “bucketlist” för den första delen av året.

Läs mer: En liten bucketlist del 1

Jag gjorde upp målsättningar för tre delar av livet; bloggen, välmåendet och det personliga. En del med tidsplan som tog slut redan i slutet av mars och andra som skulle ta slut i slutet av maj. Nu är det kanske dags att redovisa för hur det sist och slutligen gick.

Bloggen & sociala medier

 • Jag ska skicka ut tre nyhetsbrevTidsplanen är senast 31 maj.
  • Resultat: Det blev ett nyhetsbrev, det andra var i planering men jag kände att det nog trots allt bara var en dröm som jag behövde få pröva. Det blir inga fler nyhetsbrev från den här bloggen.
 • En del av mina kategorier här på bloggen ska uppdateras varje vecka. Tidsplanen är senast 31 mars.
  • Resultat: Tack vare det fenomenala planeringsverktyget Trello så hade jag enkel överblick över alla kategorier och inläggsidéer. Att dessutom kunna färgkoda alla de olika kategoriernas inlägg fick min inre ordningsnörd att dansa. Det här målet lyckades till 99 %, för de flesta veckorna fanns alla mina färger med.
 • Bloggen har 1000 besökare/vecka. Tidsplanen är senast 31 mars.
  • Resultat: Som jag kämpat med det här, men det känns väldigt svårt. Jag har delat, kommenterat och länkat. Bloggen stampade envist på med 500-600 besökare/vecka som max. Nu lägger jag siffran 1000 bakom mig och ser framemot att få rikta in mig på något annat iställe.

Välmående

 • Träna 2-3 pass/vecka. Beroende på annat veckoprogram så varierar antalet pass. Tidsplanen är senast 31 maj.
  • Resultat: Min träningsmotivation var i en svacka nästan hela vintern, men när solen började värma ute så väcktes den. Nu har jag till och med fixat en liten utmaning åt mig som jag kommer skriva mer om den kommande veckan. Så nej, det blev inga 2-3 pass i veckan, snarare 2-3 pass i månaden när det var som trögast.

Personligt

 • Planerad och genomtänkt konsumtion. Alla inköp planeras så långt det är möjligt, förhoppningsvis sparar jag en del pengar och så blir min konsumtion inte så impulsiv. Eventuella loppisutflykter är ändå okej. Tidsplanen är 31 maj.
  • Resultat: I ett kvartal orkade jag bokföra mina utgifter, varenda en. Men konsumtionen har varit mera genomtänkt och planerad. I min anteckningsapp har jag ett dokument som heter Stinas önskelista och dit skriver jag ner de grejer som jag känner att jag vill köpa. Bara genom att skriva ner dem och veta att de finns i drömmarna så gör det lättare att inte impulsköpa.
 • Fotografera mera. Jag vill ha bilder av små och stora, vardagliga och festliga händelser att se tillbaka på vid årets slut. Sen så gynnas bloggen av detta också när kameran får vara med lite överallt.
  • Resultat: Jag har faktiskt fotograferat en hel del redan. Det ska bli spännande att se vid årsskiftet hur mitt galleri ser ut.

Tankar kring detta

Ja, jag hade det nog lite på känn. Att det inte skulle gå så riktigt bra, så egentligen borde jag ha kört med min allra första tanke om att inte sätta målsättningar för året. Som tur är halva året kvar och jag kommer att köra målfritt, förutom min träningsutmaning då. Vad lärde jag mig om detta? Om målet inte är tillräckligt lockande så tröttnar jag ganska snabbt.

Share: