Loading Likes...

Under våren fick jag se en fantastisk kreation på instagram, en morskosegenser. Det visade sig att mönstret fanns att köpa och handarbetsaffären råkade ha garnet på specialpris under maj.

IMG_5169

Så jag stickade mig en morskosegenser i mörkblått drops air och dessutom med ett mönster på norska. Jag hamnade bara att resma upp arbete en eller två gånger och fick googla norska sticktermer en par gånger. Men, jag är supernöjd och kommer nog sticka tröjan fler gånger, drömmer redan om en i ljusgrått.

Garnet som tröjan är stickad i är så mjukt och skönt, det sticks inte alls. Samma garn har jag ju också använt till både min och systerdotterns Lindaklänningar. “Å va lätt den är” utbrast mamma när jag visade tröjan åt henne. Ja visst, lätt och skönt och en lättstickad variant av tröja. Jag rekommenderar den åt alla som vill sticka.

IMG_5171

IMG_5172

Nu väntar både tröjan och jag på att få åka ut till sommarstugan. Den kommer bli alldeles perfekt under dessa kyliga försommarkvällar som vi verkar få dras med ännu en tid. Men när en får använda så här vackra handgjorda tröjor så gör det inte så mycket.

Share: