Loading Likes...

Få saker är så tillfredsställande som att få plocka och göra i ordning i skåp och lådor. Jag läser Anna Marias blogg och förutom att hon är en kreativ inspiratör så har hon också på gång världens utmaning. Nämligen rensa hemma – månad för månad. Ordning och reda-människan i mig riktigt gottade sig i Anna Marias olika rensningskategorier för varje månad och skrev också upp dem i min årsöversikt i bujon.

En titt i garderoben

I januari är tanken att vi ska få ordning på garderober och förråd. Vårt uteförråd är det ganska bra ordning i från tidigare. Men jag köpte ändå två hopvikbara lådor i plast för mina trädgårdsprylar och krukor och tänkte få ordning på dem. Men i garderoben gjorde jag en riktig djupdykning och dammtorkade, ordnade och räknade. Jepp, jag räknade plaggen både i min höst/vintergarderob samt alla sommarkläderna. För sommarkläderna har jag faktiskt en idé men har inte hunnit ta den i bruk ännu.

För något år sen drog jag projekt Garderob 2.0, ett försök att bli mera medveten i mitt klädtänk och att få en överblick över mina kläder. Här hittar du alla inlägg som hittills blivit skrivna om Garderob 2.0.

IMG_6122

Höst- och vintergarderoben

Den här delen av garderoben är ju i flitig användning just nu och förutom att jag räknade och ordnade så blev det även en påse med plagg som ska slängas och en påse med plagg som ska ges bort. Totalt 13 plagg som försvann ur garderoben.

I övrigt hittas 81 st. plagg i höst- och vintergarderoben och 16 av dessa är loppade plagg, dvs. sånt jag hittat på loppis. Jag blev förvånad för det känns som om det är fler plagg än så som är loppisfynd, men tydligen ej.

Sommargarderoben

Jag kunde ju inte utelämna sommargarderoben så passade på att räkna genom den också. I den hittas just nu 45 st. plagg och där är 12 plagg loppade fynd. Sommargarderoben ska gås igenom lite mera ordentligt senare i år. Men för att få en så pass sanningsenlig inventering ville jag inte lämna den utanför.

Läs mer: Garderob 2.0 – #klädutmaning, räkna dina kläder

Så totalt hittas ca. 126 plagg hos mig just nu, något fler än när jag räknade i början av 2015. Men sen igen så insåg jag att jag behöver inte köpa mera kläder just nu. På tal om att köpa, i helgen investerade jag i både nya gymskor samt mjukisbyxor, så när jag kom hem åkte de gamla trotjänarna till byxor och skor ut. De har varit nötta länge men först nu så blev de utbytta.

Ska bli intressant att se senare i år när garderoberna gås igenom igen om det har ändrat något. Jag kan varmt rekommendera en inventering av garderoben. När har du sist gjort en inventering och vet du vad du har för kläder i garderoben?


Glöm inte att klicka på ♥ om du gillar inlägget.

Share: