Loading Likes...

Första helgen i augusti och jag spenderar en del av den i min hemby. Mamma meddelade redan i början av helgen att vi kanske skulle åka ut och äta med familjebekanta under lördagskvällen. Så blev det också och bilen rullade mot Nykarleby. Tidigare under lördagen hade jag dessutom besökt Jakobstad, så min augustihelg firades till stora delar norröver.

tullmagasinet

tullmagasinet

Vi besökte tullmagasinet i Nykarleby och det var ju en väldigt vacker plats. Populär också eftersom alla sittplatser utomhus var upptagna. Men att sitta inne fungerade minst lika bra för vårt lilla gäng på fem personer och hund. Jepp, Doris fick följa med på vårt lilla äventyr och hon skötte sig riktigt bra under hela kvällen. Vid tullmagasinet åt vi räksmörgåsar och funderade på ditt och datt. Som jag tidigare nämnt så älskar jag räksmörgåsar och just denna var nog god, men inget slår Bernys räklandgång. Dessutom ryktades det något om räkfrossa vid Juthbacka på onsdag och det är ju något en inte borde missa.

tullmagasinet

tullmagasinet

Bilen rullade vidare och innan vi styrde kosan hemåt hann vi också besöka Faf inne i Nykarlebycentrum. Deras bakgård var ju så himla mysig och nu vill jag också inreda med knastrande grusgångar och armeringsjärn som avskiljare i trädgården. Om jag då hade en trädgård som tillät det alltså.

tullmagasinet

En fin augustikväll, både spontan och rolig. Jag gillar det kravlösa sätt som jag kan och vill umgås med mina föräldrar och våra familjebekanta. Det känns både tryggt och hemvant samtidigt, just like the old days.


Psst.. Du hinner ännu fylla i min enkät om vad du vill läsa mer om här i bloggen. Du hittar enkäten här.

Share: