Loading Likes...

IMG_6562

I förra veckan tog jag med mig jobbgänget och besökte den nya vandringsleden, Herrgårdsleden, i Maxmo. Verkligen ny eftersom den blev invigd under våren. Vi fick en riktigt fin kväll och leden fick nog ett gott betyg av oss alla. Så pass att vi efter att vi ätit vid Nabben, funderade om vi borde gå ett varv till för att trampa ner allt det goda.
Vårens avsaknad av regn gjorde ju att leden i nuläget är ganska torr. Men jag kan tänka mig att när det kommit en del regn så kan nog vattentäta skor eller till och med gummistövlar vara att föredra. Tror till och med de tipsat om det någonstans också.

IMG_6554

Herrgårdsleden startar och slutar vid Tottesunds herrgård. Själva stigen är ca. 3,6 km lång och går längs grusvägar och stigar runt om i naturen. En lagom lång och riktigt gemytlig vandring, eftersom stigen var passligt bred och du slapp kliva och klättra. Dessutom fanns det just nu en hel del vackra blommor att beskåda längs leden.  Längs med leden finns det tydligt skyltat med pilar men också informationstavlor här och var. Ett plus får också gänget som fixat det så fint för att det finns små rastplatser här och var. Perfekt om du har med dig personer som lätt blir trötta eller människor med korta ben.

IMG_6559IMG_6574

Längst ut på Bytesholman finns en vacker grillkåta och ett torrdass för den nödige. Båda riktigt fräscha och fina.

Jag går gärna leden igen, den är lättillgänglig och lagom lång. Kanske jag får med mig någon på vandring och picknick i något skede. Det enda som är ett måste att ta med sig om du menar gå leden är myggspray. Det var hiskeligt mycket mygg där!

IMG_6571

Är du nyfiken på Herrgårdsleden eller andra vandringsleder i Vörå så hittar du en sammanfattning här.

Share: