Loading Likes...

Jag följer flera receptsidor på facebook och nästan dagligen sparar jag något recept på bakverk, bröd eller annat mumsigt. I det senaste har jag bland annat hittat ett recept på semlor, eller tekakor som de egentligen heter. När jag inte hade något annat att göra en helg så passade jag på att baka. Det är så skönt att ha bröd i frysen att ta fram och när du har gjort det själv så vet du ju vad som finns i.

Idag när det här inlägget kommer upp så försöker jag fixa ett “följ min dag” eller “ett foto i timmen” inlägg åt er. Kanske bakar jag, eller gör något annat trevligt under dagen. Den som följer får se och själva inlägget från dagen kommer upp på fredag.

Receptet till tekakorna

Men ja, ni blev kanske sugna på att baka tekakor? Receptet heter mormors bästa tekakor och finns hos Hembakat. En sida jag rekommenderar att du följer på facebook om du är intresserad av bakning speciellt. Själva tekakorna är enkla att baka. Jag hittade inte rågsikt som de använder i receptet utan tog semlemjöl istället. Upplevde att det fungerar minst lika bra med det.

Själv kommer jag nog baka dessa fler gånger, även om sambon ansåg dem lite fåniga. Han vill skära upp alla sina semlor och jag som har ätit tekakor tidigare brer smör och lägger pålägg på och äter. Alla är vi olika, men semlorna de var goda.

Vad tycker du om att baka? Jag tar gärna emot recepttips. 


Psst.. Du vet väl om att du kan klicka i det lilla hjärtat längst ner till höger ifall du gillar något inlägg extra mycket. Då blir jag riktigt glad och får samtidigt se vad ni uppskattar för sorts inlägg. 

Share: