Loading Likes...

Jag har besökt världens nästa äldsta nöjespark, Tivoli. Under vår Köpenhamnsvistelse så besökte vi området en kväll. Vårt huvudsakliga besök gällde faktiskt middag. eÉftersom arrangörerna för resan bjöd oss på middag dagen innan vi avslutade. Förstås så hann vi njuta av det vackra Tivoli lite innan och efteråt också.

IMG_5063

På det stora området finns något för alla, jag nöjde mig med att gå runt och njuta av alla de vackra byggnaderna, blommorna och stämningen. Men visst hade vi kunnat åka i någon av attraktionerna om vi hade velat. Vår restaurang låg vackert beläget vid den lilla sjön och det stora skeppet och om än ljudnivån var hög där inne så var maten god och sällskapet finfint.

IMG_5067

IMG_5072

IMG_5088

IMG_5091

Att få fota majästetiska påfåglar

Att fota i mörker utan stativ är inget att rekommendera. Men jag ville inte gå miste om den härliga stämningen som fanns på Tivoli efter att vi ätit klart på Færgekroens Bryghus. Å för mig med stor skräck för fåglar var det lite skrämmande men samtidigt häftigt att få fota påfåglar.

Egentligen så var jag på väg att fota deras robotgräsklippare “utklädd” till kanin när jag hörde ett förfärligt oväsen. Det visade sig vara två majestätiska påfåglar som satt på räcket till ett av hotellen på området. Blyga var de inte och vana att bli fotograferade verkade det som för de satt så fint och poserade där på räcket. Jag nöjde mig ganska hastigt när jag fått några bra bilder och skyndade därifrån.

IMG_5113

IMG_5122

Ett sista Köpenhamnsinlägg blir det, jag fick en kommentar här om dagen om jag kan skriva mer om bland annat hur jag upplevde danskan. Så sånt på kommande i veckan tillsammans med en ny möbel, lite trädgårdsfix och ett besök till Vasa.

Share: