Loading Likes...

Tänk vad ljuvligt att få vara i sitt hem i dagsljus. För det mesta just nu så spenderar jag tid i vårt hem när det är mörkt ute. Dygnets ljusa timmar spenderas under veckorna på jobbet. Men jag märker ju att för varje dag som går så blir det ljusare. När jag kommer hem efter 16 så är det ännu ljust ute.

Nu i helgen passade jag på att fota några bilder från vårt hem. Dagsljus och nystädat hem är ju perfekt för att få lite bilder från olika vinklar av vår lägenhet. Just nu väntar jag på vårvinterdagarna när solen börjar lysa igen och vi kan sitta på terrassen och dricka kaffe. Vad väntar du på?

IMG_6165

IMG_6179

IMG_6176

I vårt extra rum finns favorithyllan, där samsas böcker med förvaring för pennor och annat smått. Egentligen är det zinkkrukor som jag nån gång köpt på loppis. Men var hittar du fyrkantiga innerkrukor?

Att få Doris att sitta fint är något jag lyckades med i fredags. Hon satt så snällt kvar i soffan dit jag visade henne. För en gångs skull fick jag ju riktigt lyckade bilder på vår lilla buse. Just soffan är hennes favoritplats, där bäddar hon gärna ner sig på alla de kuddar som jag envisas med att placera dit. Ju fler kuddar desto bättre är mitt motto.

Köket ja, där förändrar jag titt som tätt. På listerna har det tidigare varit böcker, just nu vill jag ha tavlor där. Kanske får något enkelt ännu ta plats där bredvid den runda handmålade tavlan. Jag vet bara inte vad.

IMG_6169

IMG_6172

IMG_6174

IMG_6182

Hyllan ja, den är från Ikea. Vet ej om den finns kvar idag, men gör den det skulle jag klicka hem en till sommarstugan också. Korktavlan är under planering, tanken är att den ska fungera som moodboard med vackra kort och bilder. För sådana finns det många av i mina gömmor.

Ljusslingan köpte jag på ren impuls nån gång före julen. Den får nog hänga kvar länge än där ovanför skänken. Lyser starkt, men ger samtidigt ett mysigt sken. Perfekt de kvällar som jag inte orkar tända de vackra blecklyktorna.

Älskade köksö. Det är också en möbel som jag förändrar titt som tätt, eller grejerna ovanpå den. Perfekt yta att placera stilleben på. Väldigt sällan sitter vi vid köksön, bara nån gång ibland när jag behöver bra ljus. Alla våra måltider intas vid köksbordet bredvid.

Vitrinskåpet, det lilla perfekta som hyser både vanilj-serie, extra glas och några muminmuggar. Som jag har suktat efter ett vitrinskåp och det här var perfekt just nu för oss. Jag tror att det är ett skåp som får hänga med länge, för jag ser fler användningsmöjligheter än bara förvaring för kärl.


Glöm inte att klicka på ♥ om du gillar inlägget.

Share: