Loading Likes...

Semestrarna börjar vara över och det är dags att gå tillbaka till vardagen med vad som kanske innebär jobb, studier, motion och träning eller andra intressen. Om du som jag har haft en rätt  slö semester, så kan det vara tid för några tips kring hur du hittar tillbaka till någon form av rutin igen.

IMG_3527

Jag är själv en människa som gillar rutiner, min arbetsdags går ut på rutiner! Men när det gäller mitt privatliv och min fritid så faller det där med rutiner ganska snabbt i glömska eller av ren lathet så försvinner de. Idag vill jag dela med mig av fyra tips som hjälper mig att åtminstone en gång i månaden ta mig i kragen och fräscha upp någon form av rutiner.

  1. Genomgång. Sätt dig ner, tänk igenom din vardag, skriv ner den om det gör saken enklare. Markera ett eller fler ställen där du känner att här behövs en förändring.
  2. Små steg. Tänk på att börja småskaligt, du kan inte lägga in 10 nya rutiner på en och samma gång. Exempel från mitt liv: Jag vill satsa på mitt mående. Jag börjar med kosten fortsätter träna men satsar mest på vad jag äter, sen när det är under kontroll kan jag ta tag i tränandet samtidigt.
  3. Enkelhet. Gör det inte för svårt! Välj en rutin som du känner att det här känns rätt, det här klarar jag av. Exempel från mitt liv: Jag är usel på att få i mig vatten. En av höstens nya rutiner är att dricka ett stort glas vatten varje morgon när jag förbereder min frukost. Sen kan jag lägga in fler vattenglas vart efter..
  4. Utvärdera. Som med många saker du gör här i livet kan det vara bra med utvärdering ibland. Sätt ett datum för när du utvärderar din/dina nya rutin/rutiner. Då är det ju enkelt att se huruvida det fungerar eller om du behöver tänka om.

Kom ihåg, det tar 21 dagar att ta till sig en ny rutin eller ett nytt tankesätt!

Share: