Loading Likes...

Midsommarhelgen står för dörren, en av årets höjdpunkter enligt mig. Eller egentligen är våren och den tidiga sommaren fram till midsommaren den allra bästa. Dessvärre har ju den tiden låtit vänta på sig väldigt länge i år. Men jag försöker njuta desto mer av de dagar vi har nu istället.

Ifjol fick vi äntligen fira midsommarhelgen på eget ställe. Sambon köpte ju en sommarstuga tidigt förra våren och där spenderade vi både midsommar, semesterdagar, lediga helger och villaavslutning. Vi var ett stort gäng vänner som samlades och firade sommaren det året.

IMG_5182

Tidigare år har jag varit den som lite smått panikartat funderat över midsommarfirandet, för jag vill fira och det hör till tycker jag. Vi har alltid firat denna fina helg med massor av mat och trevligt sällskap och jag har hunnit fira på flera olika platser. Idag tänkte jag dela med mig av några tips när det kommer till firande.

Fem tips för en stressfri och fantastisk midsommarhelg

Sällskapet. Att få vara bland människor du gillar och som sprider god stämning är alltid omtyckt. Det spelar inte så stor roll om det är en, fem eller femton människor på plats.

Maten. Stressa inte med den. Ska ni ha fest tillsammans? Planera maten tillsammans då också. Annars slutar det med att alla har med samma sorts mat och hälften blir ätet och andra hälften inte. Kör på knytkalas så fixar alla något de tycker hör till eller som är extra gott.

IMG_5206

Kläderna. Få gånger kan du fira midsommar i den lilla blommiga klänningen du har i skåpet. Midsomrarna de senaste åren har varit rätt kalla så håll det i åtanke när du packar inför helgen.

Platsen. Hyrd stuga, tält i skogen, kompisens familjs villa. Se platsen för vad den är och gör den till ett trivsamt ställe för ert firande. Vi har inte många blommor hos oss på ön men vi fixar med det vi kan och har tillgängligt.

Stämningen. Sist men inte minst, skratta och ha roligt. Är ni ett gäng som gillar lekar eller trekamp, kör på det. Tycker ni om att sjunga, kör en egen variant av så ska det låta. Fira tillsammans, njut och se helgen för vad den är.. ett tillfälle att njuta och umgås. 

Share: