Loading Likes...

Följande text skrev jag morgonen den 3 januari. Jag väljer att dela den med er eftersom ni var flera som var intresserade av att få läsa den. Lite har jag gjort om i texten, t.ex. lagt till mellanrubrikerna. Varsågod och läs, fyll gärna på med dina egna tankar eller sätt ett ♥ om det känns enklare.


Jag kan inte sova. Så jag låg och scrollade IG. Kom att tänka på något jag läste igår: hur ditt flöde och dina bilder påverkas av inaktiva följare.

Läs mer: Vad handlar Instagrams algoritmer om?

Att ta bort sina inaktiva följare

Jag hade 387 följare. Jag googlade om det finns ett sätt att ta bort följare utan att blockera. Det finns. Nu har jag 308 följare. Orsak? Jag är så less på att ha följare som aldrig interagerar dvs. gillar eller kommenterar. Vanligt är ca. 30-60 ♥ per bild, från nästan 390 följare. Att försöka sig på en värld med mikroinfluencing med sådana siffror känns inte helt okej.

En del av mina följare tror jag att har hängt med sedan tidernas begynnelse. När både IG samt mitt konto var något annat. Sen utvecklades jag och mitt konto och de flesta följarna hänger med utan att interagera. Ser de ens mina bilder? Följer de av ren vana? Använder de helst IG längre?

IMG_5907

En nystart på instagram

Sådana frågor har snurrat i tankarna ett tag. I samma banor har också tankarna på en nystart på IG figurerat. Tänk att få börja om med ett helt tomt konto. Samtidigt som tanken lockar så är jag så nöjd med mitt flöde just nu. Jag har funderat på ett konto bara för bloggen, ett som jag kunde nischa på samma sätt som jag nischar bloggen. Men sen igen så är mitt nuvarande instakonto så inkört och där har jag ju också gjort en rejäl rensning bland bildmaterialet.

Läs mer: Att röja på instagram

Att lära sig något nytt

Men, tillbaka till “svinnet” på 79 följare. Jag blev som sagt att fundera och googlade lite. Hittade ett sätt att ta bort följare utan att vara tvungen att blockera någon. Lärde mig således också något nytt. Läs mer här.

Till saken; De följare jag valde att ta bort är sådana som aldrig interagerar eller som inte verkar ha aktiva konton alls. Slutresultatet: Ett mindre antal följare men kanske också en aktivare skara.

Slutligen: Till dig som jag tog bort men som ännu vill vara kvar. Förlåt och ursäkta, välkommen att följa mig igen. Till dig som kanske återupptäcker mina bilder i flödet tack vare IGs algoritmer. Hej vad roligt att ses! Till dig som kanske vill göra samma sak men inte riktigt vågar. Just do it! Du förlorar inget annat på det än några inaktiva följare. 

Share: