Loading Likes...

Den senaste tiden har jag läst flera böcker, idag recenserar jag två av dem. En av böckerna har jag sett framemot att läsa och en hade jag förutfattade meningar om. Jag har flera böcker på min att läsa-lista och en hel del också som jag läser just nu. Vill du att jag skriver om vilka böcker jag planerar läsa i år så kan du med fördel kommentera eller gilla inlägget så vet jag. Du får också gärna tipsa mig om böcker jag borde läsa. Jag älskar att lära mig nya saker genom böckernas värld och läser det mesta.

Till min dotter

IMG_6359
Skriven av Malin Wollin.

Bokens handling: Det här är en bok om att inte leva upp till förväntningarna. Att växa upp som tjej och ta för mycket plats trots att man bara försöker åka med. Om att stå upp för någon som är utsatt och bli utsatt själv. Att göra bort sig när det är fest och om att råka bränna upp en ö. Om att växa upp och bli kvinna och försöka berätta för sin dotter, och sig själv, vad man ska acceptera och vad man faktiskt ska bråka om.

Till min dotter är en berättelse om Stella och hennes väg från flicka till kvinna. Om att formas och att vägra formas. Malin Wollin har skrivit en intelligent berättelse som berör, som får dig att skratta men som ibland också är ett knytnävsslag i magen.

Min kommentar: Jag har sett det läckra rosa omslaget på flera bloggar och i andra sociala medier. Titeln har dock inte känts så lockande i och med att jag inte har barn. Jag har utgående från bokens utseende helt enkelt tänkt att boken handlar om tankar som Malin vill föra vidare till sin dotter. Men när jag hittade boken i bibbans hylla så tänkte jag att jag ger den en chans.

Alla mina förutfattade meningar om bokens och dess handling försvann vartefter jag läste. Stundtals kändes bokens handling väldigt bekant. Jag har ju varit där, i det där med att växa upp och bli kvinna. Så där fick jag för att jag trodde att bokens handling var något helt annat. Samtidigt lärde jag mig att inte döma boken efter omslaget.

Yrke: influencer. Så gör du karriär på nätet

IMG_20180411_203633
Skriven av Linda Hörnfeldt

Bokens handling: 

Bloggare, Youtubers, poddare och instagrammare har blivit vår tids stora kändisar. Genom att bygga upp stora följarskaror i egna kanaler har de blivit entreprenörer med större räckvidd än många etablerade mediakanaler. Tiden då företag kunde erbjuda en schampoflaska i utbyte mot en instagrampost och där en goodiebag ansågs vara skälig ersättning för ett blogginlägg är sedan länge förbi. Att vara en influencer är nu ett yrke att ta på fullaste allvar. Men hur gör man egentligen för att lyckas och finns det fallgropar att undvika på vägen?

Här coachar Linda Hörnfeldt dig i konsten att tjäna pengar på dina sociala medier. Du får lära dig allt från att bygga och vårda din målgrupp till att ta betalt för samarbeten samt nätverka och leverera rätt innehåll i tid. Genom intervjuer med influencers samt med handfasta råd lär hon dig allt du behöver veta för att lyckas med dina kanaler.

Min kommentar: Jag hade förväntningar på den här boken. Såg så framemot att få läsa den och lära mig något nytt. Utveckla min närvaro här på bloggen. Jag läste ut boken på en kväll. Inte för att den var superbra, utan mera för att den var enkel och lättläst. Kanske också för att innehållet var sånt som jag läst/hört om tidigare. Med andra ord inte mycket nytt. Är du helt ny i det här med sociala medier och bloggar så kan jag rekommendera boken. För mig som hunnit vara med ett tag så kändes boken lite tråkig, tyvärr. Den lovade mer än vad den kunde hålla för min del.

Share: