Loading Likes...

Förra helgen blev Doris 10 månader och hon är nog mera unghund än valp nu för tiden. De mest valpiga “jånorna” är borta och istället möts vi nu som då av en trotsig unghund istället.

Den lugna valptiden är ett minne blott

Tiden när Doris var valp så gick så förvånansvärt lätt. Det skedde bara en handfull kissolyckor inomhus och det var mest p.g.a att vi inte var tillräckligt uppmärksamma. Hon har inte heller förstört något annat än sina egna leksaker. En liten valp som helst ville vara nära och med på det mesta. Vilket hon också fick eftersom vi var hemma med henne i två månader när hon kom.

IMG_20170613_204915

Trotsig unghund

Det kan ju inte gå så här bra att ha hund har jag tänkt massor av gånger. Det är för enkelt. Men de tankarna har jag fått äta upp den senaste tiden. För nu har vi minsann en trotsig liten dam hemma.

Senast  i helgen när vi kom hem så hittade vi mystiska repor i vardagsrumsbordet. Antagligen har hon suttit eller stått på bordet och spanat och sett något som fått henne upprörd. För nån vecka sen hittade jag också ett söndertuggat suddgummi och ett hål i min stickade filt. Filten går att fixa och mera suddgummi finns i affären. Vår lilla dam visar verkligen sitt missnöje när vi inte behagar vara hemma med henne.

IMG_20180204_100502

Det resulterar ju förstås i att jag lämnar bort en hel del andra fritidsintressen under kvällarna, som t.ex. min egna träning. Mina kvällar går åt till att vara hemma med Doris, träna olika grejer som vi lärt oss under våra kurser och gå på promenader. Inget fel med det men nån kväll i veckan önskar jag ju att jag kunde åka iväg utan dåligt samvete.

Får väl lov att acceptera att det är så här en tid nu. Så vi fortsätter framåt med våra promenader och tränande tillsammans.

Share: