Loading Likes...

Jag har två yrken och en kompetensutbildning i mitt bagage från tidigare, men visst funderar jag nu som då om jag kommer att arbeta på dagis hela mitt liv. De två yrkena som finns i bagaget är frisör och barnträdgårdslärare och kompetensutbildningen är specialbarnträdgårdslärare.

Det först nämnda yrket har jag aldrig jobbat som, mer än det jag idag klipper här hemma. Det var nog en tonårsdröm, ett sätt att slippa bort från Vörå och ett livsval som kanske då verkade genomtänkt men idag ser jag inte det som så. Varför jag valde frisörlinjen var för att jag fick upp ögonen för estenomutbildningen på någon av utbildningsmässorna som vi besökte under nian. Men det var ju inte mina utbildningar vi skulle prata om utan andra intressanta yrken.

När jag var liten var mitt drömyrke kock, kanske för att jag gillade att laga mat och baka. Den drömmen byttes ut mot en dröm om att jobba som estenom, fast jag inte var riktigt den där modeintresserade tjejen. Sen har jag hunnit vara på prao både på skola, Vasabladet och Norrvalla, där jag fick se en hel del intressant så länge det fungerade som rehabiliteringscenter.

Idag drömmer jag ibland om att jobba med evenemang, som planerare, samtidigt som jag drömmer om att jobba med inredning på ett eller annat vis. Å andra dagar skulle det vara så skönt att ha ett sorts kontorsjobb, hålla reda på en massa saker, kanske sekreterare eller liknande. Å så finns det de stunder när jag önskar att jag var husbyggare.. Speciellt när jag var yngre kunde jag önska det, så att jag skulle ha fått följa med pappa när han åkte iväg till sin arbetsplats och renoverade människors hus eller byggde nytt. Tänk vad spännande, för ända sen jag varit liten har jag tyckt om att dona med olika grejer.

Ja, som ni ser så finns det nog en del andra yrken jag är intresserad av. Men i nuläget trivs jag ändå allra bäst bland barnen och personalen på dagis, med de varierande uppgifterna, roligheterna och svårigheterna. Sen, när jag blir stor.. då kan jag fundera på om jag kanske gör något annat en tid.


Fredagsfrågan är en återkommande bloggserie som du kan läsa mer om här.

Share: