Loading Likes...

Ett av de starkaste minnen jag har och som jag plockar fram nu som då i tanken är av min mormor. Mormor var en av de viktigaste människorna i mitt liv och ännu idag när jag tänker på henne så rinner tårar ner för kinden.

Men ja, mormor.. Jag och min syster hade den stora lyckan att ha mormor hos oss under hela vår dagis och lågstadietid. Hon var där när vi vaknade och skulle iväg till skolan och hon var där när vi kom hem, oftast med maten redo på bordet. Jag kommer ihåg att vi brukade sitta vid köksbordet hon och jag. Där lärde jag mig läsa de tjocka sagoböcker som morbror gett åt mig, där hjälpte hon mig med läxorna och där fanns det trygga ljudet av mormors stickor. Ja, det är från henne jag har fått mitt handarbetande.

Om det ibland var extra orättvist hemma kunde jag “rymma” till mormor. Hon bodde ju bara på andra sidan den stora åkern. Å kring varje jul så bjöd hon in oss, en i taget att baka med henne. Alltid på självständighetsdagen. Det var något extra spännande över att få komma dit på kvällen den 5 december och lägga sig i mormors soffa. För att sen vakna tidigt följande morgon och baka tillsammans.

Å de där gångerna när jag som liten flicka inte orkade gå hem och mormor hjälpte upp en bak på sin cykel, du fick lägga armarna om mormors mage och så cyklade hon hem en.

Trygga, fina, snälla mormor. Tack för att du gav oss en minnesvärd och fin uppväxt!


Fredagsfrågan är en återkommande bloggserie.

Share: