Loading Likes...

I fredags var jag på matlagningskurs. En grej som jag velat pricka av ett tag nu, men då gäller det ju att de ska finnas intressant utbud också. Den här gången var det Korsholms vuxeninstitut som stod för kursen och valet föll på Fredagsmys. En kurs som beskrevs “för dig som tröttnat på chipspåsen och de traditionella fredagstacosen”. Vi lagade enkla rätter som du med fördel kan svänga ihop själv en fredagkväll. För att njuta av ensam eller tillsammans med någon.

En ny favoriträtt

Vi fick ett helt häfte med smaskiga recept. Det bästa var ju att efter vi kockat ihop alla recept så satte vi oss ner för att äta upp maten också. Ganska spontant så blev min favorit sniglar, men hur jag ska få fixa det hemma vet jag inte. Själv fick jag för första gången fixa musslor, en annan favoriträtt. Under Jens ledning så gick det kanon att koka blåmusslor i vitvin och fixa ihop en majonnäs från scratch.

Annat gott som vårt lilla gäng fixade så var bl.a. laxsashimi, pull apart bröd, Gino, brieost med päron och karamelliserade valnötter samt toast skagen. Alltså med andra ord en hel massa supergoda och enkla recept. Jag var både mätt och nöjd över att ha deltagit i matlagningskursen och hoppas att jag hittar fler intressanta kurser att gå i framtiden.

Share: