Loading Likes...

Via ett instagramtips hittade jag en för mig intressant bok, säker stil –  guiden till den perfekta garderoben skriven av Ebba von Sydow och Emilia de Poret. Boken i sig är ju så vacker att den bra skulle platsa som coffetablebook eller för min del i min bokhylla. Den här gången valde jag att låna boken från biblioteket. Bokens innehåll är uppdelad i olika kapitel som behandlar bland annat basgaderoben, smart shopping, klädkoder och det genomgående för hela boken den scandi chica-stilen.

Vissa delar av boken kan jag inte alls relatera till, snacket om vit skjorta och klackskor som skall ingå i basgarderoben t.ex. Men sen igen så är boken tänkt att fungera som inspiration för att hitta din egna säkra stil. Det här med basgarderob är ju inte så lätt, men samtidigt så är den typiska basgarderoben något som inte passar alla. Du behöver hitta en fungerande basgarderob som passar dig, och det är det som jag är påväg att göra i mitt projekt garderob 2.0.

IMG_0104

Nå, vad har jag lärt mig av boken då? Att stil och kläder inte behöver vara svårt när du vet hur du skall tänka samt att det får ta tid att hitta sin stil. Ebba och Emilia ger handfasta tips på hur du kan hitta din egen stil, bland annat genom att på ett eller annat vis kartlägga inspirerande stilbilder. Just den delen fick mig att vakna till kring ett projekt baserat på min stil. När jag samlat på mig tillräckligt med material skall jag låta er veta vad det är jag pysslar med.

Samtidigt pratas det ju i boken en hel del om den klassiska basgarderoben, ni vet vit skjorta och svarta byxor-stilen. Just den typen av basgarderob känner jag att inte är aktuell för min del, utan jag kommer fortsättningsvis att utgå från mig själv och min jakt på min stil när jag funderar basgarderob. På inköpslistan här närmast finns bland annat både enfärgade t-shirts och linnen.

Summa sumarum en mycket intressant bok som blandar både längre kapitel om olika delar inom mode och stil, med konkreta tips och små korta intervjuer med olika klädmärkesgrundare. En lagom trevlig helgläsning för dig som är intresserad av stil och mode.

Share: