Loading Likes...

PicMonkey Collage

Jag har dragit igång ett långtidsprojekt hemma hos mig, garderob 2.0. Ett projekt som går ut på att rensa, röja och fixa en fungerande basgarderob åt mig. I nuläget har jag sorterat och funderat över innehållet i garderoben hemma hos oss men också bland de plagg som har lämnat hemma hos mina föräldrar.

På med de kritiska glasögonen och en genomgång i garderoben resulterade i att jag plockade bort totalt 35 plagg. Av dessa 35 så skall 15 plagg slängas och resten ges bort eller säljas. Vad har jag då rensat bort? Söndriga plagg, främst underkläder, men också några plagg med så stora hål att de inte går att fixa på ett snyggt sätt. Av de plagg som skall ges bort eller säljas är det främst olika t-shirts, linnen, nån klänning och några par byxor. Plagg som jag tröttnat på eller som legat så länge i garderoben att jag nästan glömt dem.

Samtidigt som jag rensat och röjt bland mina kläder har jag lusläst lite från och till på nätet vad en bra basgarderob behöver innehålla.

Vad är tanken med garderob 2.0?

Tanken med garderob 2.0 är att det skall få ta sin tid, jag behöver inte de där plaggen nu på direkten, utan kan med gott samvete och en hel del tid försöka leta fram bra kläder av kvalitet. Så att jag inte behöver göra en gigantisk röjning om några månader igen och plocka bort en massa sönderanvända billiga t-shirtar och linnen.

Inspiration till detta projekt har jag bland annat fått från Elin, hon skriver mycket bra om hur du skall tänka kring kläder och deras kvalitet. Samtidigt inspirerar också Sofia och Michelle mig att få till en mer fungerande garderob.

Självklart kommer jag uppdatera här på bloggen hur projektet framskrider, så får vi se i slutet av året om det har gått som jag tänkt.

Share: