Loading Likes...

Få saker ger mig sån tillfredsställelse och sinnesro som att få rensa och röja hemma. Nu som då får jag ett behov av att ordna i någon av garderoberna eller skåpen. Plocka bort sånt som inte längre används och få lite mera andrum i skåp och lådor. Nu har jag dessutom haft en extra orsak att gå igenom skåp och lådor hemma.

IMG_6780

Till helgen är det loppis vid Kvevlax UF igen. Efter att ha haft paus på våren så ville jag ha ett bord. Så nu håller jag som bäst på att gå igenom de påsar och lådor med saker jag samlat till loppisbordet. För redan imorgon kväll är det dags att ställa i ordning. Är du sugen på att gå på loppis vid Kvevlax UF i helgen så hittar du deras evenemang här.

När du både gillar att fynda och rensa

Jag har också tänkt en hel del på det här med att nu som då rensa och nu som då fynda. Det kan ju verka som att utrensningar av sakerna är plus minus noll när du ändå kommer hem med loppisfynd sen senare. Jag har besökt så pass många loppisar och har en del erfarenheter i bagaget av både bra och dåliga fynd. Under mina rundor mellan loppishyllorna så fylls ofta korgen eller ibland vagnen med grejer. Jag har ändå tagit det beslutet att innan jag går till kassan med min korg eller vagn så scannar jag av innehållet. De grejer som jag då varit osäker på eller som jag under rundans gång kommit på att jag inte behöver/vill ha så för jag tillbaka.

Att rensa hemma och sälja vidare eller donera gör ju också att de grejer som jag vill bli av med hittar nya ägare. Jag köper ju inte hem liknande grejer en gång till för sakens skull. Att gå på loppis och handla är för mig också ett sätt att bidra till minskad konsumtionshets. Jag har inget problem alls med att handla kläder eller andra grejer från loppis. Men min gräns går vid underkläder eller kosmetik och hudvård.

Dags att packa ihop högen med loppissaker som ska till UF och så hoppas jag att andra får glädje av mina saker.

Vad har du för tankar kring att handla på loppis eller second hand? Brukar du rensa ur grejer i ditt hem regelbundet? 

Share: