Loading Likes...

Jag har haft en burk med motsvarigheten till nutella, fast utan hasselnötter, i mitt skåp hur länge som helst. Här om dagen började jag googla på vad du kan baka av denna fantastiskt goda choklad/nöt-kräm. Det dök upp många fina recept på bland annat cheececake, cupcakes och så nutellagrottor.

IMG_7393

 

Favoritkakorna

Efter lite googlande så hittade jag ett mycket enkelt och snabbt recept på dessa goda småkakor. Å vi gillar ju enkla och snabba recept eller hur? Nå, här kommer receptet för den som är sugen på att baka nutellagrottor, eller chokladkrämsgrottor.

Du behöver: 200 g smör, 1 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 4,5 dl mjöl och 1 tsk bakpulver. Till fyllningen såklart nutella.

Smält smöret och vispa samman det med socker och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten. Rulla lagom stora bollar och placera dem i muffinsformar (eller direkt på plåten om du vill det). För en fördjupning i mitten av varje boll och klicka dit nutellan. Grädda kakorna på 175 grader i ca. 15 minuter. Det beror ju förstås på hurudan ugn du har. Ät och njut!

Men jag varnar dig; de är så pass goda att du inte kommer att ha dem kvar så väldigt länge.

Share: