Loading Likes...

När jag ändå står och kikar på mina växter och funderar när jag ska plantera om Elefantörat, så kan jag ju blogga om den senaste sevendays-listan. Den råkar ju nämligen handla om både grönväxter och odling. Båda delarna har varit en naturlig del av min barndom. Både mamma och mormor hade många blommor inomhus och tyckte om att trädgårdsarbete. Av dem har jag dock lärt mig att det är lika bra att satsa på en liten lättskött trädgård istället för något stort och invecklat. Om du ändå inte har den tiden som det tar att sköta om den.

IMG_6151

Blogglistan gröna fingrar

  • Dessa grönväxter finns just nu hemma hos mig: Två brudorkidéer, Svärmorstunga, Kaktus, Elefantöra, Fredskalla och Monstera.
  • Mitt bästa odlingstips: Pröva dig fram vad som fungerar för dig och där du bor.
  • I min trädgård vill jag odla: Så långt har jag inte hunnit fundera ännu, men i år blir det småskaligt och enkelt.
  • Så ofta köper jag växter: Köpte ett helt gäng med grönväxter i höstas, snittblommor nu som då. Att handla växter är något av det roligaste som finns.
  • Den fulaste växten/blomman jag vet: Höstglöd/våreld är fina så länge du får dem att blomma, sen är de ganska tråkiga.

IMG_6149

  • Så inreder jag med växter: Växter är ett vackert komplement hemma, jag försöker ha någon växt i varje rum.
  • Så mycket tid lägger jag på odling: Under våren och sommaren älskar jag att pyssla ute i vår lilla trädgård. Så jag lägger nog ganska stor tid på odlingen ändå.
  • En blomma/växt som alltid går som present: Orkidéer är ju en fin gåva, men jag skulle säga att tänk på personen som ska få blomstergåvan och utgå från den. Är det någon som inte är så van vid grönväxter så kanske du kan välja en mer lättskött sort.
  • Så får jag mina växter att klara sig: Vattningsschema, har det inskrivet i min veckovisa städlista. Ger dem också lite näring nu och då och försöker ha dem att stå så ljust som möjligt nu under vintern.

 

Share: