Loading Likes...

Den senaste helgen hade vi inga planer alls, vi sov länge och gjorde det vi kände för. För min del betydde det att gå på loppis, fixa hemma och umgås med vänner. Jag kände mig alldeles utvilad i går morse när jag åkte iväg till jobbet att jag knappt kände igen mig själv.

dav

För jag har drabbats av den årliga hösttröttheten och det har märkts så uppenbart under kvällarna de senaste veckorna. Direkt jag kommit hem så har Doris fått sin del av närhet och vård och sen har jag krupit ner i soffan. Där har jag oftast lämnat, åtminstone en timme.

Så med andra ord, jag prioriterar bort allt, eller åtminstone det mesta. För att få vila och sen försöka orka lite igen senare på kvällen. Det här betyder ju att 1-2 h av min kvällsfritid går till spillo egentligen.

Jag har funderat att jag är i behov av en höstboost av något slag. Jag behöver få in lite nya rutiner och inslag i min vardag så att jag orkar igen. Till att börja med borde jag pallra mig till labben och kolla mina sköldkörtelvärden. Å ta tag i rutiner så som hudvård, mellanmål och träning. Men sen då; jag är ingen hejare på smoothies att pigga upp. Den enda frukt jag i nuläget äter är satsumas. Jag har noll inspiration till att laga mat och ännu mindre till att handla. Så hjälp mig nu; vad brukar ni göra för att orka genom hösten? Jag behöver små enkla rutiner och förändringar i min tillvaro.

H. Den hösttrötte

Share: