Loading Likes...

Vet ni vad som slog mig under de här dagarna som jag har bloggat om handarbete. Borde jag göra enkla videor på hur du lägger upp maskor och stickar räta/aviga samt annat sticktekni? Eller är det att uppfinna hjulet på nytt kanske? Själv brukar jag googla när jag har problem med någon stickbeskrivning och hamnar oftast hos Drops Design och deras how to-videor. Ah, nä det får nog bli mitt tips till er.. Googla!

img_4246

Men ja, jag har ju lovat er lite enkla stickbeskrivningar om ni vill börja sticka. Det mesta går ju ut på att sticka räta och aviga maskor. Så en enkel grej att sticka för att lära sig det så är ju disktrasor. Jag brukar följa beskrivningarna från Hildurs barnbarn. Hos Pernillas kreativa hittas också en annan version på disktrasa.  Å vill du inte använda den som disktrasa går det ju bra att använda den till annat.

Om du känner att du vill avancera och sticka något annat så kan jag rekommendera mössan om syns på den här bilden och här på instagram. En lättstickad mössa vars beskrivning finns här. Sen finns det förstås halsduk, vantar och sockor. Å filten som syns på bilden, den var ganska enkel också.

Mitt allra bästa tips är ändå; googla, öva och pröva. Å kör du fast så hjälper jag så gott jag kan.

Share: