Loading Likes...

Som jag skrev i min handarbetshistoria så är stickning den största favoriten hos mig. På facebook råkade jag se en artikel 7 oväntade saker som händer när du stickar och tänkte dela med mig kring dessa punkter och mina tankar.

img_4242

  1. Starka och friska fingrar. Att sticka är en form av träning för händer och fingrar. Senor, leder och muskler stärks ju mer du stickar och du märker det genom att dina aviga och räta maskor börjar gå snabbare och snabbare. Min kommentar: Check på den, jag stickade en vante på en dag under höstlovet. Å då var det dessutom mönsterstickning!
  2. Du håller hjärnan i form. Stickning kräver koncentration och tankeverksamhet och hjärnan gillar utmaningar för då håller den sig frisk längre. Min kommentar: Jepp, det är klurigt men roligt att sticka och en verklig utmaning när det kommer till mönsterstickning och svåra beskrivningar.
  3. Minskar stress. Stickning är en form av meditation, med fokuserade rörelser och koncentration. Stickning är ju också repetition och dessa repetitiva rörelser kan sänka ditt blodtryck och och även stressnivåerna i kroppen. Min kommentar: Ja, stickning är min form av meditation. Jag har bloggat om det. 
  4. Du blir bättre på matematik. En stickning kräver uträkningar av maskor och lite logiskt tänkande ibland. Min kommentar: Tja, jag är väldigt ointresserad av matte och det är inte min starka sida. Men det där med logiken kanske har blivit bättre. 
  5. Motverkar artros. Stickning är bra för att bygga upp fingrarna och lättare belastning kan bygga om brosket istället för att slita ner det. Min kommentar: Pass på den!
  6. Hjälper mot smärta och ångest. Patienter som lider av mycket smärta kan få hjälp av stickning. Detta för att stickning kräver koncentration och på så vis tvingas patienterna fokusera på något annat än smärtan en stund och kan få lindring. Min kommentar: Hmm, ja alltså du koncentrar ju dig verkligen men om det har någon effekt på smärta vet jag ej. 
  7. Du skapar något. Känslan när du avslutar ett projekt, oslagbar. Du tar tråd och stickor och skapar något. Njut av det du skapat! Min kommentar: Ja, jag har verkligen ett gott självförtroende gällande stickning och jag vet att jag klarar av det också. 

Sugen på att lära dig sticka efter att du läst detta? Imorgon kommer jag visa några enkla stickbeskrivningar du kan börja med. Alstren på bilden är mina senaste, en korg som är stickad och tovad i tvättmaskin och så de snygga mönsterstickade vantarna.

Share: