Loading Likes...

En kväll i förra veckan när jag läste bloggar via fsb-gruppen hittade jag höstlistan från Ratata på Filosofias blogg. Så med tanke på att det önskades höstpepp här på bloggen så får listan bli mitt andra höstpepp-inlägg. Alla årstider har sin charm men det känns åtminstone just nu som att hösten är min favoritårstid. Jag kan stanna inne om jag känner för det, eller vistas ute i den vackra naturen om det känns så. Tempot är också lite lugnare, fastän kalendern ofta visar annat med alla kurser och andra evenemang som drar igång. Men det finns möjlighet för återhämtning och reflektion under hösten.

IMG_6754

Höstlistan 2018

Vad är dina mål i höst? Jag har ju dragit igång en höstutmaning kring välmående. Så den kommer sysselsätta mig fram tills årsskiftet. Jag tänkte också ta och rensa ut en del grejer igen. Det känns som om vårt hem i nuläget är överbelamrat med saker. Så en höstrensning i skåp och lådor får det bli.

Vad ser du mest fram emot? Att få rutin på tillvaron igen, ledighet i all ära men nog är vardag och rutiner så skönt. Jag ser också framemot att få tillbringa tid i soffan, hösttröttheten kom tidigt i år. Jag vill läsa, sticka och se serier i höst.

Känner du dig klar med sommaren? Ja, verkligen. Jag var klar med sommaren redan när förskolan körde igång igen. Förskolestarten på jobbet förknippar jag starkt med höst. Men nog får det vara varma soliga höstdagar för det.

Hur såg din höst ut för ett år sedan? Hösten i fjol gick väldigt mycket ut på att lydnadsträna Doris på olika sätt. Jag stickade flera saker och köpte en massa grönväxter till vårt nyrenoverade vardagsrum. Jag gjorde också min första filmade tutorial med lönnlövsblommor.

Hur såg din höst ut för fem år sedan? Oj, ja då var ju bloggen rätt ny. Jag hade massor av energi att blogga och vi bodde fortfarande kvar i vår gamla lägenhet. För fem år sen stickade jag också min första tröja, den då populära pippitröjan.

IMG_6742

Vad var bäst och sämst med sommaren? Den lugna kravlösa sommaren var bäst. Alla spontana utflykter med vänner är också sånt jag kommer minnas med glädje och värme i höst och vinter. Sämst var nog värmen, på det viset att vi inte kunde göra något åt allt det vi hade tänkt på sommarstugan.

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst? Jag vill läsa mycket och så ska jag gå och se en film om Astrid Lindgren tillsammans med min syster.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst? Helt klart mina fritidsbyxor, i nuläget äger jag tre par.

IMG_6762

Share: