Loading Likes...

Under det senaste året har jag fått upp ögonen för grönväxter. Blommade växter är på sitt sätt vackra men det är något tilltalande och harmoniskt med de helt gröna växterna. Grönt är skönt brukar de ju säga och enligt mig ligger det något i det.

IMG_5554

IMG_5555

Det började enkelt med en kaktus för några år sen och så blev det en murgröna, de två hänger med ännu. I vintras köpte jag det efterlängtade och fotogeniska elefantörat som har ynglat av sig 4 gånger i skrivande stund. Tre av skotten har fått nya hem hos mina arbetskompisar och det fjärde ska få flytta hem till mamma när det har växt till sig.

I höst så eskalerade min grönväxtsamling när jag köpte inte mindre än fyra grönväxter till och så har jag ju min utblommade orkidé också. Nu borde jag bara få sambon att ta ner den döende tuijan utanför vårt rumsfönster och så borde jag skaffa ett till fönsterbräde. Mina små vänner behöver ju få plats att växa och må. Jag känner ett lugn och en harmoni när jag får pyssla med mina grönväxter och det är så roligt att se när de växer och trivs.

Vad tycker du om grönväxter? Vilka har du hemma?

 

Share: