Loading Likes...

Ikväll har jag rensat min mobiltelefon på bilder och annat skit. Över 700 foton har jag klickat med min S2:a sedan jag köpte den i september 2012. De flesta av dessa bilder har hamnat på diverse sociala medier, det kan jag se bara genom att klicka upp min instagram-profil. Sociala medier är nutidens melodi och om du inte hänger på twitter, laddar upp bilder på instagram eller kollar in vad kompisarna gör på facebook så är du annorlunda, sett ur våra ögon, vi som jämt stirrar ner i mobiltelefonen. Alla har inte en smartphone eller surfplatta, långt ifrån alla vill ha eller behöver en.

Medan jag har kämpat med att få överfört mina bilder till datorn och bannats över det google-konto som är kopplat till min telefon har tanken på en social media-detox känts mer och mer lockande. Kanske jag faktiskt skulle få något vettigt gjort om jag inte varje timme och minut kände behovet av att kolla instagram eller uppdatera mig på twitter. Ärligt talat så tror jag nog att det där med att jämt vara uppkopplad till sist blir något du gör av ren ovana, utan att egentligen ta till dig vad du ser eller läser där på skärmen.

På många bloggar läser jag nu om hur kommentarsflödet blir allt långsammare och långsammare. Människor slutar nästan helt att kommentera. Inte undra på när det går så mycket snabbare att klicka tumme upp på en fb-status eller ett rött hjärta på kompisens instagrambild. Varför behöva kommentera med riktiga ord när det finns ikoner för det?

Kanske det är dags för en detox?

Den här tanken om en detox från telefonens alla appar skulle med andra ord inte vara så riktigt dum. Logga ut från diverse olika konton några timmar varje dag och  i stället ta sig tid och satsa på den riktiga världen, kompisarna och familjen. Kanske jag kunde åstadkomma något, åtminstone få betat av den där listan på grejer som skall vara klar i november. Ju mer jag funderar på det här, dessto mer övertygad blir jag om att det här skulle vara något bra.

Nu loggar jag ut från alla hashtaggar, statusuppdateringar och röda instagramhjärtan ett tag. Men blogga det kommer jag fortsättningsvis göra, för det kräver inte all min tid.

Share: